Teknoloji

Google Chrome için yeni sayfa gruplama özelliği test ediliyor

google chrome

Google Chrome, kullanıcıların bir konu hakkında araştırma yaparken buldukları sonuçları karşılaştırmalarına yardımcı olacak özellikleri test ediyor. Journeys adını taşıyan özellik, kullanıcıların neye baktıklarının kaydını tutmasını kolaylaştırıyor.

Google’ın yeni aracı, aynı konudaki sayfa ve bilgileri otomatik olarak bir araya toplayacak. Böylelikle kullanıcıların geçmişlerini manuel olarak taramasına veya yer imleriyle klasör oluşturmalarına gerek kalmayacak. Chrome araştırmayı kuvvetlendirmek için arama önerileri de sunacak.

Gruplar cihazda lokal olarak kaydedilecek ve cihazlar arasında eş zamanlama yapılmayacak. Ancak bu durumun gelecekte değişmesi muhtemel görünüyor. Kullanıcılara özelliği kapatma imkanı da sunuluyor. Bu özelliğe şimdilik sadece masaüstünden erişilebiliyor.

Google bir taraftan da arama deneyimi için bir kenar paneli test ediyor. Arama yapıldıktan sonra bir sonuca tıklatıldığında açılan sayfada araç çubuğunun yanında bir G ikonu görülüyor. Bu ikona tıklatıldığında diğer arama sonuçları kenar panelinde gösteriliyor. Böylelikle kullanıcıların sayfalar arasında gidip gelmesine veya birden çok sekme açmasına gerek kalmayacak.

Bu özellik şimdilik Chrome OS’in geliştirici kanalında test ediliyor. Google özelliği daha geniş kapsamlı şekilde kullanıma sunduğu takdirde kenar panelinin daha fazla platforma gelmesi ve daha çok arama çubuğunun desteklenmesi muhtemel görünüyor.

Google Chrome için başka değişiklikler de planlanıyor. Google Lens’in tarayıcıya eklenecek olması bu değişiklikler arasında öne çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER