Teknoloji

Google Chrome HTML5’i ön plana çıkarmak için Flash engellemesine başlıyor

google chrome veri tasarrufu windows 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google chrome html5Uzun süredir beklenen değişim sonunda gerçekleşiyor. Google Chrome HTML5’i ön plana çıkarmak adına Flash içerikleri engelleme kararını daha önceden duyurmuştu. Şirket, eylül ayı itibarıyla bu kararını uygulamaya başlayacağını açıkladı.

Google Chrome’un 53 numaralı sürümü, arka planda yüklenen ve web’de gezinmeyi yavaşlatan Flash içeriklerini engelleyecek. HTML5’in daha az kaynak kullandığına bir kez daha dikkat çeken Google, standardın yaygınlaşmasıyla dizüstü bilgisayarların pil ömrünün artacağını, sayfa yükleme sürelerinin kısalacağını ve tepkiselliğin web’in genelinde yükseleceğini belirtti.

Aralık ayında yayınlanacak Google Chrome 55 ise işleri bir üst seviyeye taşıyacak. HTML5’i varsayılan standart hâline getirecek olan söz konusu sürüm, sadece Flash’ı destekleyen sitelere ayrıcalık verecek. Kullanıcılar dilediklerinde Flash içeriklerin görüntülenmesi üzerindeki engeli kaldırabilecek. Böylelikle temel web deneyiminde herhangi bir değişim yaşanmayacak.

Google Chrome geçtiğimiz yıl bazı Flash reklamlarını engellemeye başlamıştı. Dolayısıyla Chrome kullanıcıları, bu kararın bazı getirleriyle az da olsa aşina durumda.

Google Chrome HTML5 ile daha pürüzsüz bir deneyimi hedefliyor

Google’ın hedefinde daha önceden yoğun biçimde Flash kullanılan sitelerde yaşanan takılma ve çökmelerin yaşanmadığı, daha pürüzsüz bir web deneyimi sunmak yatıyor. Şirketin bu hedefte ne ölçüde başarılı olacağı ise yeni Chrome sürümleriyle anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER