Teknoloji

Google’dan Chrome ve Chrome OS güncellemelerine kısa bir mola

google chrome 76

Google, Chrome ve Chrome OS‘in yeni sürümlerinin yayınlanmasını iş takviminin yeniden ayarlanmış olması nedeniyle geçici olarak durdurduğunu duyurdu. Google’dan yapılan açıklamada; yayınlanacak sürümlerin kullanıcılar için kararlı, güvenli ve güvenilir olması için böyle bir karar alındığı belirtildi.

Google, geçtiğimiz hafta koronavirüs tehdidi nedeniyle Kuzey Amerika kıtasında görevli tüm personelinden en az 10 Nisan tarihine kadar evlerinden çalışmalarını istemişti. Ekiplerin fiziksel birliğinin dağılması ve çalışmaların uzaktan yürütülmesi, Google’a Chrome ve Chrome OS’in yeni sürümlerinin sorunlarının fark edilmeyeceğini düşündürmüş gibi görünüyor.

Şu sıralarda dünya genelinde milyonlarca kişi evden çalışırken veya eğitim görürken Chrome’dan yararlanıyor. Dolayısıyla Chrome ve Chromebook deneyiminde bu kullanıcıları etkileyecek bir değişiklik yapmamak da büyük önem taşıyor.

Google Chrome 80 sürümünde güvenlik odaklı güncellemelerin kullanıcılara sunulacağını açıkladı. Daha kapsamlı yenilikler içinse önce tüm dünyanın biraz sakinleşmesi beklenecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER