Teknoloji

Google evden çalışma izninin kapsamını genişletti

google apple

Google, koronavirüs salgını nedeniyle Kuzey Amerika’daki ofislerinde görev yapan tüm personeline 10 Nisan’a kadar evden çalışmalarını tavsiye etti. Şirket, Business Insider sitesine gönderdiği açıklamayla durumu doğruladı. İnternet devi daha önce San Francisco Körfez Bölgesi, Seattle ve Dublin’deki personeline evden çalışma izni vermişti.

Google’ın ofisleri, fiziksel olarak ofiste bulunması gereken çalışanlar için açık kalmaya devam edecek. Şirketin CEO’su Sundar Pichai de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “sosyal mesafe”yi korumanın önemini hatırlattı.

Daha önce Apple CEO’su Tim Cook da kendi şirketinin çalışanlarına “Eğer yapabiliyorsanız 9-13 Mart tarihleri arasında evinizden çalışın” önerisinde bulunmuştu. Apple, Microsoft ve Facebook gibi pek çok şirket, geçtiğimiz haftanın sonu itibarıyla personellerine evden çalışma izni vermeye başlamıştı.

Google, koronavirüs salgını nedeniyle işe gelemeyen geçici personel ve taşeronlarının da ücretli hastalık izninde olarak kabul edileceğini belirtti. Şirket daha önce de saat başı ücretle çalışanlara da koronavirüs kaynaklı işe gelememe durumunda eksiksiz ödeme yapılacağını duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER