Teknoloji

Google düzenli Chrome güncellemelerine yeniden başlıyor

google chrome 76

Google, Chrome internet tarayıcısının düzenli güncellemeleri üzerinde çalışmaya küresel koronavirüs salgını nedeniyle kısa bir ara vermişti. İnternet devi, bir açıklama yaparak Chrome üzerinde çalışmaya yeniden başladığına hazır olduğunu duyurdu.

Google’dan yapılan açıklamaya göre, Chrome’un geliştirici ve beta versiyonlarının “günlük Canary sürümleri” bu hafta içinde yeniden yayınlanmaya başlayacak. Tüm kullanıcılara dağıtılacak olan Chrome 81 sürümü ise 7 Nisan itibarıyla kullanıcılarla buluşacak.

Chrome 82’yi iptal eden şirket, burada sunulması planlanan tüm özellik ve yenilikleri Chrome 83’e aktaracak. Google’dan verilen bilgiye göre, bu sürüm normalde planlanandan üç hafta önce, mayıs ayının ortasında kullanıcılarla buluşacak.

Dünya genelinde milyonlarca kişinin evden çalışmaya başlaması nedeniyle Chrome üzerindeki çalışmalar askıya alınmıştı. Google’ın bu dönemdeki önceliği hem Chrome’un hem de Chrome OS’in kararlılığını kuvvetlendirmek olmuştu. Şirket, bu platformlar için yakın takibin süreceğinin altını çizdi.

Google Chrome güncellemelerini durdurma kararıyla Microsoft’u da harekete geçirmişti. Geçtiğimiz hafta Edge 81 güncellemesini durduran Microsoft, opsiyonel Windows 10 güncellemelerini askıya almış ve kümülatif güncellemeleri de mayıs ayına kadar ertelemişti. Windows için kritik önemde olan güvenlik güncellemelerinin dağıtımı ise hâlâ devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER