Teknoloji

Google Chrome Experiments kapsamında hazırlanan deney sayısı 1000’e ulaştı

google-chrome-experiments-250215

Google’ın Chrome Experiments programı önemli bir mihenk taşını daha geride bıraktı ve 1000. deneyine ulaştı. Kullanıcılar tarafından hazırlanan oyunları, sanatsal tasarımları ve yaratıcı kodlama çalışmalarını Chrome Experiments çatısı altında toplayan Google, bu programla sıradışı bir tasarım ve kodlama deneyimiyle birlikte özel bir kullanıcı deneyimi sunmayı amaçlıyor. 2009’da birkaç oyunla başlayan program kapsamında hazırlanan deney sayısının 1000’e ulaşması nedeniyle Google, tüm deneylerini Experiments #1000 adı verilen özel bir etkileşim arayüzünde topladı.

Bu yeni arayüz sayesinde kullanıcılar Google Chrome Experiments ile hazırlanan 1000 deneyden her birini çeşitli yollarla sınıflandırabiliyor. Kronolojik sıralama oyunların 2009’dan bugüne kadar nasıl bir değişim geçirdiğini ortaya koyarken, nota göre sıralama yapıldığında kullanıcılar kalabalık kitlelerin beğenisini kazanan deneyleri hızlıca keşfedebiliyor.

Yeni Chrome Experiments sitesinin ziyaret edilmesini zorunlu kılan bir diğer neden ise yeniden tasarım sürecinde mobil dostu yeni nesil Javascript kütüphanesi Polymer’in kullanılmış olması. Böylelikle mobil cihazları üzerinden Chrome Experiments sitesini gezenlerin geçmişte yaşadığı problemler de ortadan kalkıyor. Mobil etiketi de kullanıcılara mobil dostu deneyimleri çabuk biçimde listeleme fırsatı veriyor.

İLGİLİ HABERLER