Teknoloji

Chrome sekmeleri eklenti gerekmeden Chromecast’te yayınlanabilecek

Google Chrome

Google Chrome sekmelerinin Chromecast’e daha kolay yansıtılmasını sağlamak istiyor. Şu anda herhangi bir sekmede bulunan müzik, video veya web sayfasını televizyona aktarmak için Google Cast eklentisini yüklemeniz gerekiyor.

François Beaufort’un Google+ hesabında paylaştığına göre, Google bu özelliği internet tarayıcısına doğrudan eklemek üzerine çalışıyor. Değişiklikle birlikte kullanıcılar tarayıcıdaki bir sayfada sağ tıklayarak “Cast”, yani Yayınla seçeneği görebilecek ve tarayıcı penceresindeki içeriği yakınlardaki bir Chromecast bağlı TV’ye gönderebilecekler.

Google Chrome beta sürümünde denenebiliyor

Beaufort kendisini Google’ın “mutluluk misyoneri” olarak tanımlıyor. İnternet tarayıcısı ile ilgili haberleri ve güncellemeleri sızdıran bilinmiş bir kişiyken 2013 yılında Google tarafından işe alınmıştı. Şimdi mesaisini Google’da sürdürüyor. Beaufort yeni yayın özelliğinin henüz genel sürümde yer almadığını, ancak beta kullanıcılarının “Medya Yönlendiricisi” adlı deneysel özelliği chrome://flags/#media-router adresinden etkinleştirerek deneyebileceklerini söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER