Teknoloji

Google Chrome 71 rahatsız edici reklamlara karşı sertliği artıracak

google chrome 76

Google yeni Chrome sürümüyle internetin rahatsız edici reklam problemiyle mücadelesinde sertliğin dozunu biraz daha artıracak. Google Chrome 71, rahatsız edici reklamlar gösteren bir internet sitesindeki tüm reklamları engelleyecek.

Rahatsız edici reklamlar, pek çok farklı formatta kullanıcıların karşısına çıkabiliyor. Bu reklamların önemli bir kısmında sahte sistem mesajlarıyla kullanıcılar başka sitelere yönlendiriliyor. Söz konusu reklamlar üzerinde bilgi hırsızlığı girişimleri de gerçekleştiriliyor.

Google daha önce de bu sorunu Chrome üzerinden çözmek için girişimlerde bulunmuştu. Temmuz ayında yayınlanan Chrome 68 ile birlikte kötü deneyimlere aracılık eden sitelerin yeni sekme veya pencere açması engellenmeye başlamıştı.

Aralık ayında yayınlanacak Chrome 71 ile birlikte site sahiplerine rahatsız edici reklamlardan sitelerini arındırmaları için 30 günlük bir süre verilecek. Rahatsız edici reklamların kaldırılmaması durumunda Chrome söz konusu internet sitesindeki tüm reklamları, rahatsız edici olmasalar bile, engelleyecek.

google chrome 71

Google Chrome 71 ile birlikte sunulacak bu özellik kullanıcılar tarafından devredışı bırakılabilecek. Ancak pek çok kişinin bu özelliği açık tutması muhtemel görünüyor. Bu da “sorunlu” sitelerin reklam gelirlerinde hatırı sayılır bir düşüş yaşanabileceği anlamına geliyor. Bu yenilik site sahiplerinin kötüye sapmasını engelleyecek bir önlem olsa da, Google’ın internet üzerindeki etkisini bir kez daha gösteren bir hatırlatıcı işlevi göreceğe de benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER