Teknoloji

Google Assistant insanları güldürmek için komedyenlerden yardım alacak

google assistantGoogle Assistant insanlarla olan etkileşimlerini daha da doğal hâle getirmek ve bu doğrultuda onları güldürmek için komedyenlerle birlikte çalışacak. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Google daha önce Pixar filmlerinde ve mizah sitesi Onion’da görev yapan komedi yazarlarından sanal asistanının daha şakacı hâle gelmesi için yardım alacak.

Hali hazırda kullanımda olan popüler dijital kişisel asistanlar arasında Google’ın çözümünün mizah duygusundan en yoksun seçenek olduğu söylenebilir. Örneğin, Siri kendisinden komik bir şeyler anlatmasını isteyenlere sonunu getirmese de bir fıkra anlatmaya başlayabiliyor. Microsoft’un dijital asistanı Cortana da basmakalıp şakalar yapabiliyor. Google’ın asistanı ise kendisinden komik bir şeyler söylenmesini istediğinde kullanıcılara mizah ve fıkra sitelerinin bağlantılarını gönderiyor.

Google Assistant Pixel ve Pixel XL ile daha fazla yetenek sergileyecek

Selefi Google Now’a kıyasla daha kişilikli bir yapıda olan Google Assistant, Pixel ve Pixel XL akıllı telefonlarıyla daha fazla yeteneğini sergileyebilecek. Sanal asistan ilk olarak Google’ın yeni mesajlaşma uygulaması Allo’nun çatısı altında kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Her iki telefon da 20 Ekim itibarıyla ABD’de satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER