Teknoloji

Google Asistan Sürüş Modu sonunda dağıtıma çıktı

google asistan sürüş modu

Google Asistan Sürüş Modu 2019’da duyurulmuştu. Duyurunun ardından uzun süre boyunca beklenen özellik sonunda dağıtıma çıktı. Sürüş Modu’nun arayüzü, Google’ın geçtiğimiz yıl I/O’da sergilediğinden biraz daha farklı görünüyor.

Yeni modun dağıtımının bir test kapsamında mı yapıldığı, yoksa tüm kullanıcılara mı ulaştırılacağı henüz bilinmiyor. XDA Developers’tan Mishaal Rahman yeni sürüş modunu Google Pixel 4’te, Asus ZenFone 7 Pro’da ve LG Velvet’te gördüğünü belirtti. Rahman, bu yeni modun akıllı telefonlardaki Android Auto uygulamasının yerini alacağını da iddia etti. Bu iddianın Google’ın geçmişte yaptığı açıklamalarla örtüştüğünü belirtmekte fayda var.

Yeni modun Google’ın geçtiğimiz yılki duyuru sırasında bahsettiği özelliklerin tamamını barındırıp barındırmadığı bilinmiyor. Bu modun Asistan’ı barındıran tüm Android telefonlarda olması ve “Hey Google, haydi sürelim” komutuyla çalışacağı ve sürüşle bağlantılı aktiviteler ile diğer kişiselleştirilmiş önerilerin bulunduğu bir ekranı kullanıcıların karşısına çıkaracağı belirtilmişti. Bu modla dokunmatik ekran bulunmayan araçlar için bilgi ve eğlence özellikleri sunulacağı da ifade edilmişti.

Android Police sitesinin haberine göre, sesli aktivasyon özelliği henüz devreye girmiş değil. Cihazına Google Asistan Sürüş Modu özelliğinin gelip gelmediğini görmek isteyenlerin Google Haritalar’ın navigasyon ayarları menüsü içinde yer alan “Google Asistan ayarları” bölümüne gitmesi gerekiyor. Eğer bu özellik aktive edilmediyse, kullanıcılar ana Asistan ayarları bölümüne yönlendiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER