Teknoloji

Google Asistan’ın otomatik şifre değiştirme aracı daha çok kullanıcıya ulaşıyor

google asistan

Google Asistan bundan bir yıl önce başkalarının eline geçmiş olması muhtemel şifreleri değiştirmeye teklif etmeye başlamıştı. Şirket bu aracın kapsama alanının genişlediğini açıkladı. Android Police sitesinin haberine göre, Asistan uyarılarını artık daha fazla Chrome kullanıcısı görecek. Bu uyarılar Chrome Android uygulamasını kullananların da karşısına çıkacak.

Kullanıcılar ele geçirilmiş bir şifreyle bir siteye giriş yaptıklarında karşılarına “şifrenizi değiştirin” uyarısı çıkıyor ve isteğe bağlı olarak bu şifre değişikliği Asistan tarafından otomatik olarak yapılabiliyor. Kullanıcılar diledikleri noktada kontrolü ele alabilecek.

Google’ın yardımcı aracı, Duplex’in web versiyonundaki yapay zekâyı kullanarak web sitelerinde dolaşıyor ve şifre değişikliklerini gerçekleştiriyor. Sistem normalde insanın yapması gereken tıklatma, kaydırma ve form doldurma gibi işlemleri nasıl yapması gerektiğini biliyor.

Google Asistan şifre değiştirme özelliği henüz tüm internet sitelerinde çalışmıyor. Ancak bu özellik geçtiğimiz mayıs ayında I/O’da duyurulmasından bu yana küçük bir grup tarafından kullanılabiliyor. Özelliğin kapsama alanının genişletilmesi, önemli bir sıçrama niteliği taşıyor. Bunun özellikle veri sızıntılarının kurbanı olanları sevindireceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER