Teknoloji

Google Asistan günlük işleri daha hızlı başlatacak

google asistan pixel 4

Google Asistan için “Hızlı ibareler” olarak anılan yeni bir özellik geliştiriliyor. Söz konusu özellik, kullanıcıların “Saat kaç?” veya “Hava durumu nasıl?” gibi sorular sormadan önce ayrıca “Hey Google” deme gereksinimini ortadan kaldırıyor. Geliştirme çalışmaları devam eden özelliğin ne zaman ve hangi cihazlar için kullanıma sunulacağı bilinmiyor.

Özelliğin ilk izleri geçtiğimiz nisan ayında “Guacamole” kod ismiyle görülmüştü. O dönemde “sesli kısayollar” olarak anılan özelliğin kapasitesi alarmları veya zamanlayıcı susturmak ya da gelen aramalara yanıt vermekle sınırlıydı.

9to5Google sitesi tarafından ortaya çıkarılan görseller, özelliğin kapsama alanının genişlediğini gösteriyor. “Hızlı ibareler” tarafından desteklenen görevler Google tarafından “salsa” olarak isimlendiriliyor. Bu “salsalar” arasında hava durumunu sormak, çalan şarkıyı değiştirmek, alarm veya zamanlayıcı ayarlamak gibi işlemler bulunuyor.

google asistanAyarlar menüsüne bakıldığında her bir komutun ayrı ayrı aktive edilmesi gerektiği görülüyor. Ardından Ses Eşleştirmesi ile bu komutların sadece hesap sahibinin sesine yanıt vermesi sağlanıyor. Bir diğer menü unsuru ise bu ibarelerin telefon dışında başka Asistan cihazlarında da çalışabileceğini gösteriyor.

9to5Google sitesinin haberine göre, bu özellik Google Asistan destekli cihazın aktif olarak dinlediği uyandırma ibarelerinin artırılmasıyla çalışıyor. Yazılım varsayılan olarak sadece “Hey, Google” veya “OK, Google” kalıplarını sürekli olarak dinliyor. “Hızlı ibareler” özelliğiyle bunlara yenilerini eklemek mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER