Teknoloji

Google Asistan’dan gündem takibini kolaylaştıracak yenilik

yeni google asistan ios

Google‘ın dijital asistanı Google Asistan yeni bir özelliğe daha kavuşuyor. Bundan böyle kullanıcılar Google Asistan’a “bana haberleri çal” komutunu verdiğinde sesli haberlerin bulunduğu bir çalma listesi oluşturulacak.

“Your News Update” adını taşıyan özellikten Google Asistan’a erişilebilen tüm telefon veya akıllı hoparlörler üzerinden ulaşılabilecek. Her haber bülteninde önce bir-iki tane kısa ve genel haber verilecek. Bu haberlerin sunulmasının ardından daha detaylı haberlere geçiş yapılacak.

Örneğin, Los Angeles’ta yaşayan bir Los Angeles Lakers taraftarına ilk olarak şehirdeki metro hatlarının ve yolların durumuyla ilgili bilgiler veriliyor. Ardından Los Angeles Lakers ile ilgili haberlere geçiş yapılıyor. Bunların ardından sıra ulusal ve uluslararası manşetlere geliyor.

Google Asistan yeni özelliğini şimdilik ABD’de sunacak

Google’dan verilen bilgiye göre, Asistan’ın kullanıcılara sunduğu haberler ilgi alanları, konum ve geçmiş doğrultusunda veriliyor. Sıcak gündem maddeleri de Google tarafından kullanıcılara ulaştırılıyor. Şirket, bu özelliğin ses dosyalarının analiziyle sunulduğunu belirtti. Google, sunduğu haberlerin hangi kuruluş tarafından yayınlandığını ve kimin tarafından kaleme alındığını da kullanıcılarına aktaracak.

Bu özellikten yararlanmak için Google uygulamasını başlatmak ve ayarlar sayfasından Asistan’a gitmek gerekiyor. “Siz” sekmesinin altındaki “Haberler” alt başlığına dokunulduğunda “Çalma listesi formatınızı değiştirin” seçeneği kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ardından “Your News Update” seçeneğine dokunarak özellik aktif hâle getirilebilecek. İlk etapta sadece ABD’de kullanıma sunulan bu özellik, önümüzdeki yıl içinde dünya genelindeki kullanıcılara ulaştırılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER