Teknoloji

Google Asistan için yenilikler; AMP makaleleri Smart Display’lere geliyor

Google Asistan için yenilikler; AMP makaleleri Smart Display'lere geliyor

Türkiye’de resmi satışı yapılmayan Google Assistant Smart Display cihazlarıyla ilgili dikkat çeken bir yenilik var. Bu cihazlar yazın ilerleyen zamanlarında AMP web makalelerine erişim imkanı sunacak.

AMP haberlerinin yanı sıra Google, sesli asistanıyla ilgili birtakım yeniliklerin de duyurusunu gerçekleştirdi. Şirketin belirttiğine göre bunlar sayesinde daha hızlı ve kesintisiz biçimde etkileşim kurulacak, sorgulara daha doğru cevaplar dönülecek.

AMP (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) Google’ın hızlı makale formatı ve web sayfalarının mobil cihazlarda daha hızlı yüklenmesini amaçlıyor. Google’ın belirttiğine göre, yeni AMP işlevi sayesinde Smart Display’lere kapsamlı web içeriğinin derinliği getiriliyor. Google’ın Smart Display cihazları şu anda belirli haber içeriklerine ev sahipliği yapıyor, ancak geçmişte daha çok video klipleri göstermek veya haber makalelerinden özetler sunuluyordu. Şimdiyse AMP makaleleri sayesinde haberlerin tümüne erişmek mümkün olacak.

Ayrıca Google’ın duyurduğu daha küçük çapta bazı yenilikler de mevcut. Bu sayede sesli asistanla etkileşim kurmak biraz daha iyi hâle gelecektir. Home Storage olarak adlandırılan bir özellik geliştiricilerin bir akıllı ekranla gerçekleştirdiği kullanıcı etkileşimleri hakkındaki detayları depolamasına izin veriyor. Örneğin, bir yapboz bulmaca oyununda hane halkının farklı bireylerinin yaptığı skorlar kaydediliyor. Media API’ları da uzun biçimdeki içerikleri dinlemeyi kolaylaştırıyor, nerede bıraktıysanız oradan devam etmenizi sağlıyor. Google’ın söylediğine göre Continuous Match Mode ise, asistan ile etkileşimi daha akıcı hâle getirecek.

Google Asistan için yenilikler; AMP makaleleri Smart Display'lere geliyor

Yeni Google Asistan özelliklerinin yanı sıra, şirket geliştiricilerin sesli asistan ile aksiyonlar geliştirmesine izin verecek yeni araçlar da sunuyor. Örneğin, Actions Builder adlı araç Google’ın mevcut Actions Console aracıyla entegre olan web tabanlı bir geliştirme aracı. Bunun sayesinde geliştiriciler aksiyonları üzerinde geliştirme, hata ayıklama, test etme, yayınlama ve analiz etme gibi aktiviteleri tek bir yerden yerine getirebilecek.

Bu değişiklikler küçük gibi görünse de, daha fazla işlevin birleştirilmesi ve daha iyi geliştirici araçlarının sunulması Google’ın söylediğine göre her ay 500 milyon kişiye hitap eden Google Asistan’ın daha iyi hâle gelmesini sağlayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER