Teknoloji

Google Asistan Foursquare ipuçları gösterimini test ediyor

google-asistan-foursquare-301015

Google, Android cihazlarındaki akıllı yardımcısı Google Asistan için yeni bir özelliği test ediyor. Test çerçevesinde keşif uygulaması Foursquare’den alınan mekan ipuçları, uygulama yüklü olmasa bile, Google Asistan’da gösteriliyor. Şu an için Google Asistan’da paylaşılan Foursquare ipuçlarının “Şurada güzel bir kahve içebilirsiniz.”, “Şurada lezzetli bir hamburger yiyebilirsiniz.” şeklinde yeme-içme üzerine kurulu olduğu belirtilirken, şimdilik sadece küçük bir kullanıcı grubunun bu tavsiyeleri görebildiğinin altı çizildi. Google Asistan ve Foursquare arasındaki entegrasyonun test bölgesinin kapsamı da henüz tam olarak bilinmiyor.

Google ve Foursquare arasındaki yeni işbirliği, iki şirketin limoni vaziyetteki ilişkilerini de düzeltebilir. Foursquare CEO’su Dennis Crowley, bir önceki projesi Dogdeball’u 2005’te Google’a satmış, ancak Google projeyi 2009’da sonlandırmıştı. Foursquare 2012’de Google Haritalar altyapısını kullanmaktan vazgeçmiş ve OpenStreetMaps platformuna geçiş yapmıştı.

Foursquare’in bu hamlesine Google da restoran tavsiyelerini Zagat üzerinden sunarak vermişti. Foursquare daha sonra Android uygulamasında Google Haritalar kullanımına geri dönse de, iOS’teki tercihini Apple Harita’dan yana yapmıştı.

Büyümesi yavaşlayan Foursquare, iş modelinde değişikliğe giderek 60 milyon kullanıcısı sayesinde elde ettiği geniş veri tabanını Microsoft ve Twitter gibi şirketlerle paylaşmaya başlamıştı. Google’ın da bu listeye katılması doğal bir durum olarak nitelenebilir. Ancak Google’ın Foursquare ipuçlarını Google Asistan kartları içinde göstermesi ve bunu yapmak için Foursquare uygulamasının varlığına ihtiyaç duymaması, iki şirket arasındaki işbirliğinin sıra dışı boyutunu temsil ediyor. Google tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, Arama ve Google Asistan’ın gelişimi için sürekli olarak yeni özelliklerin test edildiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER