Teknoloji

Google Anında Arama özelliğini kaldırıyor

Google Anında Arama özelliğini kaldırıyor
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

google anında aramaGoogle simgelerinden bir tanesi olarak nitelendirebileceğimiz Anında Arama özelliğinden vazgeçiyor. Söz konusu özellik kullanıcı arama kutucuğuna anahtar terimini yazmaya başladığı anda çeşitli arama sonuçlarını otomatik olarak gösteriyordu.

Anında Arama özelliği, 2010 yılında, şirketin o zamanlar arama ve kullanıcı deneyiminden sorumlu başkan yardımcısı Marissa Mayer’ın rehberliğinde getirilmişti. Bu, sadece kullanıcıların yaşadığı Google deneyimi değiştirmekle kalmamış, aynı zamanda kullanıcıların internette ne gibi bilgiler aradığını görme fırsatı da sunmuştu.

Google o zamanlar sonuçları hızlı gösterirse saatte milyonlarca saniye tasarruf edeceğini düşünüyordu. Aynı zamanda bir arama sorgusunun tamamını yazmak için gerekli olan zamanı da azaltacağına inanıyordu.

Ne var ki, şimdi Google aramalarının yarıdan fazlası mobil cihazlar üzerinden gerçekleşiyor. Üstelik zaman geçtikçe bu terazinin dengesi masaüstü cihazların aleyhine olacak şekilde bozuluyor. Mobil cihaz ekranlarında Anında Arama çok fazla avantaj sağlamıyor, çünkü yazılımla etkileşimi parmaklar ya da sanal düğmelerle kuruyoruz. Ekran üstü klavyenin hemen üstünde kalan nispeten dar alanda sonuçları listelemek çok da mantıklı görünmüyor.

Search Engine Land sitesine konuşan bir Google sözcüsü, Anında Arama özelliğinin 2010 yılında, kullanıcılara ihtiyaç duydukları bilgiyi mümkün olan en hızlı şekilde sağlama amacıyla getirildiğini, masaüstü cihazlarında anahtar kelimelerini yazdıkça sonuçların gösterildiğini belirtti. O zamandan bu yana aramaların çoğunun mobil tarafa kaydığını, daha fazla giriş ve etkileşim yollarının ve ekran tarafında kısıtlamaların ortaya çıktığını ekledi. Buna bağlı olarak da Google Anında Arama özelliğinin kaldırılmasına karar verildi. Google, tüm cihazlarda daha hızlı ve akıcı bir arama deneyimi sunmak için yeni yöntemler arayışında olduğunu da hatırlattı.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
Satın Al
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
Satın Al
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Satın Al
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
Satın Al
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Otomatik tamamlama destekli tavsiye edilen arama sonuçları standart açılır menüde gösterilecek. Ancak arama sonuçları sayfaları gerçek zamanlı olarak gösterilmeyecek. Kullanıcıların Anında Arama özelliğini kapatma imkanı her zaman bulunuyordu. Ancak şimdi, bu özellik hem masaüstü hem de mobil tarafta tutarlı bir deneyim sunmak için tamamen kaldırılıyor.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl