ManşetlerTeknoloji

Google, Android ve Wear OS cihazları için yeni özelliklerini duyurdu

android mwc 2024

Google, MWC 2024 etkinliğinde Android telefonlar, tabletler ve Wear OS cihazları için bir dizi yeni özellik duyurusuyla dikkat çekti. Bu yenilikler arasında, Android Auto’nun uzun metin mesajlarını veya gürültülü grup sohbetlerini özetleyen bir yapay zeka (AI) özelliği de bulunuyor. Teknoloji dünyasında AI’ın yükselişi devam ederken, Google’ın en son Android özellikleri de bu trendden nasibini alıyor.

Google, yeni özelliklerin hemen dağıtılmaya başlanacağını belirtse de, Android kullanıcıları yakından bilirler ki, bir güncellemenin cihazınıza ulaşması biraz zaman alabilir. Bu süreçte sabırlı olmakta fayda var.

İşte Android cihazınıza yakında gelecek özelliklerden bazıları:

Google’ın AI Modeli Gemini ve GPT-4 alternatifi

Google, Gemini adını verdiği üretken AI modeli ile GPT-4’e alternatif bir çözüm sunuyor. Metin, görüntü, video ve sesi entegre eden Gemini, Google Mesajlar uygulamasında bir arkadaşınızla konuşur gibi iletişim kurmanıza olanak tanıyor. Yeni mesaj taslağı oluşturma, fikir üretme, etkinlik planlama veya AI ile sohbet etme gibi işlevler için Gemini’yi kullanabilirsiniz. İngilizce olarak beta sürümünde sunulacak olan Mesajlar’da Gemini uygulaması, kullanıcıların ayrı bir web sitesine gitmek veya ayrı bir uygulama başlatmak zorunda kalmadan AI ile etkileşim kurmasını kolaylaştırıyor.

Android’in erişilebilirliği artıyor. Görsel engelli kullanıcılar için bir dönüm noktası olabilecek bir başka AI özelliği, Android cihazınızda kullanıma sunulduğunda, fotoğraflar, çevrimiçi görüntüler ve mesajlarda yer alan resimler için AI tarafından üretilen altyazıları dinleyebilmenizi sağlıyor. Bu özellik ilk etapta İngilizce olarak küresel olarak sunuluyor, ancak Google’ın zamanla diğer dillerde de bu özelliği sunması bekleniyor.

Google Haritalar, işletme bilgilerini sesli olarak okuyacak. Google Haritalar ve Lens’in birlikte daha işlevsel hale gelmesi bekleniyor. Google, telefonunuzun kamerasını bir nesneye yönlendirip TalkBack’in yerin bilgilerini okumasına olanak tanıyan bir özellik ekliyor. Bu yeni özellik, işletme saatleri, puanlamalar veya yönergeler hakkında hızlı bir şekilde bilgi almak isteyen düşük görme yeteneğine sahip olmayan kullanıcılar için de kullanışlı olacak.

google android

Google Dokümanlar’da el yazısıyla geri bildirim sağlama özelliği, Android telefon veya tabletinizden doğrudan el yazısı notlar kullanarak değişiklik önerilerinde bulunmanıza ve geri bildirimde bulunmanıza olanak tanıyan bir özellikle geliyor. Google’a göre, bu işlev için parmağınızı veya bir stilus kullanabilirsiniz, bu da işaretlemenin yalnızca en son Samsung Galaxy S24 Ultra gibi cihazlarla sınırlı olmadığı anlamına geliyor. Farklı kalem renkleri ve vurgulayıcılar, bir dokümana kişiselleştirilmiş geri bildirimde bulunmanızı sağlıyor.

google health

Sağlık ve zinde yaşam iyileştirmeleri de var. Google, Health Connect aracılığıyla yeniden tasarlanan Fitbit uygulamasını iyileştiriyor ve AllTrails, Oura Ring ve MyFitnessPal gibi diğer giyilebilir cihazlarınızdan ve uygulamalarınızdan veriler ekleyerek daha bütünleşik bir sağlık uygulaması oluşturuyor. Bu iyileştirmeler, Android telefonunuzdaki Fitbit uygulamasındaki Siz sekmesini ziyaret ederek bağlı uygulamalardan gelen verileri Fitbit verilerinizle birlikte görüntülemenizi sağlar. Bu, iPhone’daki Apple Sağlık uygulamasına benzer bir şekilde çalışır ve Fitbit ve Google’ın sağlık takip özelliklerine hoş bir ek olarak karşılanır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER