Teknoloji

Yapay zeka kullanılan Android uygulamaları için Google’dan yeni standartlar

google android

Google, yapay zeka kullanımı ile üretilen içerikleri barındıran Android uygulamaları için yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Bu düzenlemelere göre, Google Play Store’daki uygulamaların, olumsuz ve saldırgan içerikleri kullanıcılarının kolaylıkla bildirebilmesini sağlayacak bir özellik eklemesi gerekecek.

Teknoloji devi Google, uygulamaların olumsuz içerik bildirme sürecini mümkün olan en basit hale getirmeyi amaçlıyor. Bu, kullanıcıların uygulamadan ayrılmadan bildirimde bulunması anlamına geliyor, bu da günümüz uygulamalarında zaten mevcut olan içerik bildirme sistemlerine benziyor.

Google tarafından oluşturulan bu yeni politika, sohbet botlarından sesli veya video içeriklere kadar bir dizi yapay zeka üretilen uygulamayı kapsayacak. Uygulamaların yapay zeka kullanarak oluşturduğu içerikler veya AI teknolojisini özellik olarak kullanan üretkenlik uygulamaları da bu yeni düzenlemeye tabi olacak.

Google bu kararıyla, suistimale açık yapay zeka içeriklerini sınırlandırmayı ve suç teşkil edebilecek faaliyetlerin önüne geçmeyi hedefliyor. İstenmeyen cinsel içerikler, dolandırıcılığa yönelik olarak kullanılan sahte kişi kayıtları, yanıltıcı seçim içerikleri gibi olumsuz ve tartışmalı AI üretilen içeriklerden kaçınılması bekleniyor.

Google, son zamanlarda sürekli gelişen yapay zeka teknolojilerine dikkat çekerken, bu politikaların teknolojiye ayak uyduracak şekilde düzenli olarak gözden geçirilmesi gerektiğini de belirtiyor.

Google aynı zamanda, kullanıcılarının kişisel ve hassas verilerine erişimi sınırlayan Play Store’un fotoğraf ve video izin politikasını da güncelliyor. Sadece fotoğraflara ve videolara geniş erişim ihtiyacı olan uygulamalar genel izinler alabilecek, diğer uygulamalar ise fotoğraf seçici kullanmak zorunda kalacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER