Teknoloji

Google telefonlara Android uygulama yayınına başladı

google-uygulama-yayinlama-191115

Google’ın arama sonuçları son bir iki yıldır uygulamaların içinden bilgileri de içeriyor. Ancak Google bu bilgileri sadece uygulama kullanıcının telefonunda yüklüyse veya uygulamanın bir web sitesi de varsa gösterebiliyordu. Şimdi Google’ın elinde bununla ilgili yeni bir yöntem daha var, o da uygulamanın tümünü telefona yayınlamak.

Google, bir kişi aradığı sonucu herhangi bir uygulamadan bulacak olursa, o uygulamanın tamamının kullanıcının Android telefonuna yayınlanmasını sağlayan bir özelliği test etmeye başladı. Örneğin eğer otel rezervasyonu için arama yapıyorsanız, Hotel Tonight’tan bir arama sonucu gösterilebilir. Hotel Tonight web sitesi üzerinden rezervasyon yapmaya izin vermediği için Google Hotel Tonight uygulamasını telefona yayınlayacak, seçenekler içinde dolaşıp rezervasyon yapmayı mümkün kılacak. Hotel Tonight uygulamasının yayınının genellikle düzgün işlediği, ancak doğal uygulamaya göre biraz yavaş olduğu belirtiliyor.

Uygulama yayınlama özelliği şu anda sadece dokuz uygulamada çalışıyor. Bunlar Hotel Tonight, Weather, Chimani, Gormey, My Horoscope, Visual Anatomy Free, Useful Knots, Daily Horoscope ve New York Subway gibi ABD pazarına özel uygulamalar olarak sıralanıyor.

Doğal olarak uygulama yayınlama şu anda sadece ABD’de bulunan ve Wi-Fi ile bağlanmış, ayrıca Android Lollipop ve üstü sürümle çalışan telefonlarda çalışıyor.

Google bu programı genişletmeyi planladığını söylüyor ki, bu gerçekten de şirket için önemli bir girişim gibi görünüyor. Google Arama web için kritik öneme sahip bir araç, ancak giderek daha fazla bilginin yer aldığı ve dışa açmanın o kadar kolay olmadığı uygulamalar Google için kolay görülebilir ve erişilebilir ortamlar değil. Bu yeni özellikle birlikte Google arama motorunu mobil uygulamalarda da sonuç verir kılabilir, tabii ki daha geniş bir uygulama yelpazesine ve kullanıcı kitlesine yaydığı takdirde.

google-uygulama-yayinlama-animasyon-191115

İLGİLİ HABERLER