Teknoloji

Google Android Pie’a Xbox One kumanda desteği ekledi

apple xbox

Microsoft‘un Xbox One kumandaları Android ile her zaman iyi şekilde çalışmamıştır. Microsoft iki yıl önce Xbox One kumandalarına Bluetooth eklerken, birtakım oyunlarda tuşları atama konusunda birtakım sıkıntılar yaşanmıştı.

Şimdiyse Google, Bluetooth’lu Xbox One kumandalarını resmi olarak desteklemeye başlıyor. Resmi Android Pie sürümünde bu yönde destek bulunuyor. XDA-Developers‘ın haberine göre, bir Google mühendisi Xbox One kumanda tuş atamalarıyla ilgili olarak uzun zamandır açık bulunan bir hata raporunu kapattı. Hatanın Android 9.0 Pie ile birlikte çözüldüğünü kaydetti.

Adı belirtilmeyen Google mühendisi, hatanın P sürümünde çözülmüş olacağını, bu nedenle “çözüldü” şeklinde işaretlendiğini kaydetti. Düzeltme Android Pie‘ın çekirdek sürümüne yerleştirildi, böylelikle tüm Pie sürümleri bu çözümü içerecek.

Android’de birçok oyun Bluetooth kumanda desteğini içeriyor. CNET‘in belirttiğine göre, Fortnite da çok yakında bu desteği alacak. Böylelikle Fortnite‘ı Android cihazlarda oynamak çok daha ilginç ve eğlenceli hâle gelecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER