Teknoloji

Google Android P’nin en son beta sürümünü çıkardı

android p beta 3

android p beta 3

Google, gelecek ay beklenen herkese açık dağıtımdan önce Android P’nin en son ön izleme sürümünü yayınlandı. Android’in başkan yardımcısı Dave Burke, “herkese açık beta 4” ya da “geliştirici ön izleme 5” sürümünün son hâlini almış sistem davranışlarını içerdiğini kaydetti.

Yani, Google’ın Android P için geliştirdiği dokunmatik hareket bazlı navigasyon sistemi bu sürümle birlikte son hâlini almış oluyor. Gelecek güncellemelerde daha fazla iyileştirme ve değişiklik sunulması ihtimali her zaman bulunuyor. Ancak Android 9.0 ile birlikte kullanıcılara dağıtılacak ilk sürüm bu son beta sürümü olacak gibi görünüyor.

Bu son beta sürümü, daha önceki beta sürümlerine göre daha kararlı olacaktır. İlgilenen kullanıcılar bunu, ana telefonlarına, desteklediği takdirde kolaylıkla yükleyip kullanabilirler. Google, beta 4 sürümünde herhangi bir bilinen sorun veya hatadan bahsetmiyor. Sadece Google, Android P ana ekranının alt kısmındaki arama çubuğunda bulunan mikrofon ikonunu kaldırdığına dikkat çekiyor.

Android P, işletim sistemi genelinde birtakım görsel ve işlevsel değişiklikler de getiriyor. Çoklu görev ekranı şimdi her bir uygulamanın tam görünümünün ön izlemesini sunuyor. Hızlı ayarlar ve ayarlar menüsü de yeni görünüme kavuşuyor. Kullanıcılar ekran görüntülerini kolaylıkla düzenleyebiliyor, üstünde çizimler veya not eklemeleri yapabiliyor. Aynı zamanda yuvarlatılmış köşelere sahip arayüz unsurlarının miktarı artırılıyor.

Google’ın uygulama zamanlayıcısı veya kullanım kontrol paneli gibi dijital sıhhat özellikleri başlangıçta gelmeyecek. Android P’nin beta sürümünün parçası olmayan bu özellik ilk herkese açık sürümde de olmayacak. Şirket bu özelliklerin Android’e sonbaharda geleceğini kaydetti. Muhtemelen Pixel 3 ve Android 9.1 sürümüyle birlikte söz konusu özellikler kullanılmaya başlanacak.

Bu arada Android P’nin resmi adı konusunda da henüz bir bilgi bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER