Teknoloji

Google ilk Android One telefonlarını görücüye çıkardı

google-android-one-150914

Google uygun fiyatlı akıllı telefonların gelişimi için oluşturduğu Android One platformunu geçtiğimiz haziran ayında duyurmuştu. İlk olarak Hindistan’da faaliyete geçen platform için hazırlanan ilk akıllı telefonlar görücüye çıktı. Micromax, Spice ve Karbonn Mobile tarafından üretilen cihazlarda 4.5 inç ekran, dört çekirdekli 1.3 GHz işlemci, 1 GB RAM, microSD kart yuvası, çift SIM kart desteği ve FM radyo bulunuyor. Birden fazla dil desteğine sahip olan Android One telefonların Hindistan’da 6399 rupi’den (233 TL) satılması bekleniyor.

Uygun fiyatlı akıllı telefonlar bir süredir piyasada olsa da, Android One’ı Google’ın kullanıcı deneyimine damga vurmak için başlattığı özel bir girişim şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır. Android One telefonlarının hepsi ham Android sürümleriyle birlikte gelecek ve güncellemeler Google tarafından yayınlanacak. Böylelikle düşük güçlü telefonların eski Android sürümlerine takılıp kalmasının ve kullanıcıların yeni uygulamalara erişememesinin önüne geçilecek. Google benzer bir yaklaşımı üst sınıf için ham Android sürmleriyle gelen Nexus ve Google Play Edition cihazlarıyla uyguluyor.

Hindistan dünyanın en büyük ikinci mobil pazarı olsa da, henüz güçlü bir akıllı telefon penetrasyonu gerçekleştirebilmiş değil. Bu da özellikle Google ve Microsoft için ülkenin önemli bir büyüme fırsatı sunması anlamına geliyor. Android One ile Google, dünyanın en popüler işletim sistemini çok daha fazla kişiye taşıma imkanına sahip oluyor. Android One telefonlarının Hindistan’ın ardından Endonezya ve Filipinler gibi ülkelerin dahil olduğu Güneydoğu Asya pazarına giriş yapması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER