Teknoloji

Google Android için yerel işitme cihazı desteği üzerinde çalışıyor

google androidBluetooth destekli işitme cihazlarının büyük kısmı iPhone ile uyumlu biçimde çalışsa da, Android’in parçalı yapısı işitme cihazı üreticilerinin Android için destek sunmasını zorlaştırıyor. Google Android için yerel işitme cihazı desteği geliştirerek bu sorunu ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Google’dan yapılan açıklamada, Android akıllı telefonlarda işitme cihazı desteği özelliğinin geliştirilmesi için Danimarkalı işitme cihazı üreticisi GN Hearing ile birlikte çalışmalar yapıldığı ifade edildi. ASHA (Audio Streaming for Hearing Aids) adını taşıyan özelliğin hem pil dostu olacağı hem de düşük gecikme hızıyla yüksek ses kalitesi sağlayacağı belirtildi.

Bu özellikten yararlanan işitme cihazları, Android telefonlara başka bir aracıya gerek kalmadan bağlanabilecek. ASHA sayesinde Bluetooth destekli işitme cihazları telefon görüşmesi yapmak veya müzik dinlemek için kullanılabilecek.

Google Android cihazlarındaki yerel işitme cihazı desteğinden yararlanmak isteyen işitme cihazı üreticileri için yeni protokol gereksinimlerini yayınladı. Google’ın birlikte çalıştığı GN Hearing ise ReSound LiNX Quattro ve  Beltone Amaze modellerinin yeni destekten yararlanacak ilk cihazları olacağını açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER