Teknoloji

Google Android Haritalar uygulamasında özel haritaların görüntülemesine izin verecek

google-haritalar-270315

Google, özel haritaların ana Haritalar uygulamasına entegrasyonu konusunda küçük ancak önemli bir adım daha attı. Kullanıcılar tarafından hazırlanan haritalar, artık Android’in Haritalar uygulamasında gösterilebilecek. Ancak bu haritaların uygulama üzerinden düzenlenmesi mümkün olmayacak. Harita oluşturma ve düzenleme süreci web üzerinden veya bağımsız My Maps uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Kullanıcılar bu uygulamada kişiselleştirilmiş belirleyiciler yerleştirebilecek, bu belirleyicileri farklı katmanlarda gruplayabilecek, rotalar oluşturabilecek ve kollektif düzenlemeler yapılması için haritalarını paylaşabilecek. Özellikle tatil ve iş seyahatleri için özel haritalar hazırlamanın son derece faydalı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Google’ın özel haritaları bugüne kadar genellikle göz ardı edildi. Şirketin haritalama portföyü içinde köşe bucak gezinen servis, önce “Google Maps Engine Lite” olarak anılmış, daha sonraları “My Maps” (Haritalarım) adını almıştı. Entegrasyon yolunda atılan son adımın özel haritaları biraz daha ön plana çıkarma konusunda etkili olup olmayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER