Teknoloji

Google Android güncellemelerini Play Store aracılığıyla dağıtabilir

google play store android

Google Android güncellemelerini daha hızlı dağıtma sözü verse de, henüz bu konuda kaydettiği mesafeyi somut şekilde gösterebilmiş değil. Bazı Android cihaz üreticilerinin Pie’ı dağıtımda sergiledikleri hız alkış toplarken, Google da güncelleme hızını artırmak için yeni adımlar atacak gibi görünüyor.

İnternet devi, geçtiğimiz sonbahar itibarıyla Android’in resmi kullanım rakamlarını paylaşmayı bir açıklama yapmadan bırakmıştı. Project Treble gibi iddialı görünen girişimler, şu an için Android sürümlerinin dağıtımında dramatik bir fark yaratmamış gibi görünüyor. Ancak Google küçük bir değişiklikle dağıtım süreçlerini hızlandıracak yeni bir kanalı kullanıma sunabilir.

Kullanıcılar hâlihazırda Android güncellemelerini telefonlarının ayarlar menüsü üzerinden görüp indiriyor. Ancak yeni dönemde bu iş için Google Play Store kullanılacak gibi görünüyor. Bu değişikliğin izleri, 9to5Google ekibi tarafından yeni Google Play sürümünün kodlarında görüldü.

Mevcut Play Store’un böyle bir yeteneğe sahip olmadığını vurgulamak gerekiyor. Kodlarda ipucu görülen özelliğin Google Play Store’a hiçbir zaman gelmemesinin de ihtimal dahilinde olduğunu unutmamakta ayrıca fayda var. Google sıklıkla bu tarz özellikleri kendi bünyesi içinde veya küçük gruplarla test edip değerlendiriyor.

Google Android güncellemelerini Play Store üzerinden dağıttığı takdirde kullanıcılarına ciddi bir kolaylık sağlayabilir. Yeni sürümlere geçişin kolaylaşmasının Android’in kanayan yarası olan “parçalı yapı”yı ortadan kaldıracağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER