Teknoloji

Google Android’in kurumsal kullanımını artırmayı hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android-kurumsal-260215

Google, Android işletim sistemli akıllı telefonlarının kurumsal kullanımını tetiklemek için geçtiğimiz yılın haziran ayında “Android for Work” programını duyurmuştu. Şirket aradan geçen sekiz aydan sonra nihayet programı resmen başlattı. Android cihaz sahiplerine kurumsal ve özel hayatlarını cihazları üzerinde ayırmalarını ve kurumsal uygulamaları cihazlarında güvenle kullanmalarını sağlayacak program, Android 5.0 Lollipop kullanıcılarına cihazları üstünde ayrı bir kurumsal profil oluşturma imkanı verecek. Android 4.0 ve üstü Android sürümlerini kullananlar ise bir uygulama aracılığıyla kurumları tarafından onaylanan araçlara erişebilecek.

Google, Android for Work için yola hem yazılım hem de donanım alanında pek çok iş ortağıyla çıkıyor. Box, Citrix, VMware, HTC, LG ve Sony Google’ın Android for Work’teki iş ortakları arasında yer alıyor. BlackBerry de yeni yönetim araçlarında Android for Work desteği sunarak Google ile işbirliğine giden şirketler arasına katılıyor. Ücretli uygulama geliştiricileri de diledikleri takdirde sürece dahil olabiliyor.

Android pazarının en önemli oyuncularından biri konumunda olan Google, geçtiğimiz yıl Android for Work programının duyurusu yapılırken önemli partnerlerden biri olarak gösterilmişti. Ancak programın aktif hâle gelmesiyle birlikte Samsung’un Android for Work’le olan ilişkisinin başlangıçta gösterildiği kadar yoğun olmadığı anlaşılıyor. Samsung halen Google’ın iş ortakları arasında sayılsa da, Google tarafından Recode sitesine yapılan açıklamada kurumsal ve bireysel kullanımı ayırma konusunun Samsung’un Knox teknolojisine bırakılmadığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER