Teknoloji

Google akıllı telefon kamerasıyla çeviri yapan Word Lens uygulamasını satın alıyor

Çeviri servislerini daha da güçlendirmek isteyen Google, Quest Visual geliştirici şirketini ve onun mobil çeviri uygulaması Word Lens’i satın alıyor.

word-lens-200514

Quest Visual geçtiğimiz cuma günü Word Lens web sayfasını güncelleyerek bu satın alamnın resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Quest Visual’ın Google’a katıldığını belirten şirket, yeni yerinde teknolojisini Google Çeviri’nin geniş dil yelpazesine ve çeviri yeteneklerine aktaracağının altını çizdi.

Word Lens akıllı telefonun kamerasını kullanarak basılı kelimeleri bir dilden başka dile çeviriyor. Üstelik bunu yaparkan aktif internet bağlantısına da ihtiyaç duymuyor. Bu güçlü teknoloji şimdi Google tarafından sunulan ve yazıları bir dilden herhangi başka bir dile ücretsiz çevirmeye olanak sağlayan Google Çeviri’de sunulacak.

Böylelike Google Çeviri gelecekte daha kullanışlı ve daha zengin özellikler barındıran bir servis hâline gelecek. Quest Visual’ın Google’a geçişi süresince Word Lens uygulaması ve dil paketleri kısa bir süreliğine ücretsiz olarak sunuluyor.

Word Lens’in iOS, Android ve Google Glass versiyonları bulunuyor. İngilizce, Rusça, Portekizce, Almanca, İtalyanca, Fransızca, İspanyolca gibi diller de uygulama tarafından destekleniyor.

İlgili >> Word Lens

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER