Teknoloji

Google’ın akıllı kontakt lensi piyasaya çıkmaya hazır olabilir

google-akilli-lens-170114

Google’ın sıradışı projeler üzerinde çalışan Google X isimli laboratuvarı, 2014’te şeker hastalarının glukoz seviyesini ölçebilecek akıllı bir lens geliştirdiğini açıklamıştı. İşlemci, sensör ve saç teli inceliğinde anten gibi minyatür elektronik bileşenlerle gözyaşı üzerinden glukoz testi yapabilen lensin içine küçük LED ışıkları yerleştirme çalışmaları da duyurunun yapıldığı dönemde devam ediyordu.

Google ilk etapta akıllı kontakt lenslerini 5 yıl içinde satışa sunmayı hedeflediğini açıklamıştı. Ancak Google’ın akıllı kontakt lenslerin paket tasarımı için bir patent başvurusu yapması, ürünün 2019’dan önce piyasaya çıkmasının muhtemel olduğunu ortaya koyuyor.

Quartz sitesinde yer alan haberde, Google’ın genellikle araştırma aşamasındaki ürünlerinin paketlemesi üstüne odaklanan bir şirket olmadığına dikkat çekildi. Teknoloji devinin akıllı kontakt lenslerinin testi için ABD Gıda ve İlaç Yönetimi ile görüştüğü biliniyor. Google akıllı kontakt lensiyle ilgili 53 patent için ABD Patent ve Marka Ofisi’nden onay bekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER