Teknoloji

Google ilk akıllı ekranını 2018 bitmeden çıkarmaya hazırlanıyor

Lenovo Smart Display
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
google akilli ekran
Lenovo Smart Display

Google akıllı ekran olarak tanımlanan Google Asistan destekli ve ekranlı hoparlörler çıkarmaları için üçüncü taraf üreticilerinin önünü daha önce açmıştı. Şimdiye kadar bu pazara doğrudan giriş yapmayan şirket, 2018 bitmeden bu durumu değiştirecek gibi görünüyor. Nikkei’nin haberine göre, Google Amazon Echo Show’a rakip olacak akıllı hoparlörünü bu yıl bitmeden çıkarmaya hazırlanıyor.

İddiaların temel kaynağının tedarik zincirinden olması, biraz temkinli davranmak gerektiğini düşündürüyor. Ancak Nikkei’ye konuşan diğer kaynaklar, Google’ın yıl sonunda akıllı ekranı satışa sunmayı planladığını belirtiyor. Şirketin ilk etapta 3 milyon akıllı ekran sevkiyatı yapacağını söyleyen kaynaklar, bunu “agresif bir plan” olarak tanımlıyor.

Akıllı ekranların akıllı hoparlörlere kıyasla daha kullanışlı olduğu çeşitli alanlar bulunuyor. Ekranın varlığı sayesinde ayarları yapmak, bilgileri görebilmek, yemek tariflerini uygulayabilmek kolaylaşıyor. Buna ek olarak, ekran ile video izleyebilme imkanı da kullanıcılara sunuluyor. Mutfakta kullanım için uygun olan akıllı ekranların tablet ve dizüstü bilgisayarların yerini alabilmesi ise pek ihtimal dahilinde görünmüyor.

Google Akıllı Ekran platformunu geçtiğimiz ocak ayında duyurarak söz konusu ürün formunu değerlendirmeye değer bulduğunu göstermişti. JBL, Lenovo, Sony ve LG gibi şirketler  bu yöndeki iradelerini ortaya koymuş, ilk akıllı ekranı ise Lenovo çıkarmıştı.

İLGİLİ HABERLER