Teknoloji

GoDaddy’den çalışanlarına acımasız kimlik avı tuzağı

godaddy

GoDaddy çalışanlarına şirketlerinden 650 dolarlık tatil bonusu vaat edildi. Ancak ortaya çıktı ki, bu bir kurumsal iyi niyet göstergesi değildi. Tam aksine özellikle planlanmış bir kimlik avı testiydi. Ve bu tuzağa düşenlere ekstra para yerine, ekstra iş verildi.

Arizona’daki Copper Courier yayın organı, GoDaddy’de yaklaşık 500 çalışanın başına gelen olayı bu şekilde duyurdu. Şirketin bu ayın başlarında çalışanlarına, “GoDaddy için rekor bir yıl” için “minnettarlığı göstermek” için tek seferlik ödemeleri vaat eden bir e-posta gönderdiği belirtildi. Mesajlarda, çalışanlardan ödemelerini alabilmek için konumları ve diğer bilgilerle ilgili ayrıntıları yanıtlamaları isteniyordu.

Ne var ki, Copper Courier muhabiri Lorraine Longhi’ye göre, bunu yapanlara iki gün sonra “son kimlik avı testinde başarısız oldukları” ve bir güvenlik eğitimini tamamlamaları gerektiği bildirildi. “Test” haberi Twitter’da öfke yarattı ve bazı kullanıcılar GoDaddy’yi barındırma sağlayıcılarını değiştirmekle tehdit etti.

Şirketlerin çalışanlarını test etmek için sahte kimlik avı e-postaları göndermeleri alışılmadık bir durum olmasa da, milyonlarca insan beslenmek ve evlerinde kalmak için mücadele ederken bir salgının ortasında bir tatil bonusu vaat etmek tam anlamıyla acımasızlık olarak nitelendirilebilir. Longhi’nin işaret ettiği gibi, GoDaddy, son finans tablosu toplantısı sırasında yeni müşterilerde rekor büyüme bildirmesine rağmen, “koronavirüs salgını sırasında yüzlerce çalışanı işten çıkardı veya yeniden görevlendirdi”.

Bir GoDaddy temsilcisi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şirketin çalışanlarından özür dilediğini söyledi. Sözcü “GoDaddy, platformumuzun güvenliğini son derece ciddiye alıyor. Bazı çalışanların kimlik avı girişiminden dolayı üzüldüğünü ve bunun duyarsız olduğunu düşündüğümüz için özür dilediğimizi anlıyoruz.” şeklinde konuştu. “Test günümüzde kullanımda olan gerçek kimlik avı girişimlerini taklit ederken, daha iyisini yapmalı ve çalışanlarımıza karşı daha duyarlı olmalıyız.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER