EğlenceTeknoloji

God of War serisinin yeni oyununa erteleme

god of war pc

God of War serisinin yeni oyununun çıkışı 2022’ye ertelendi. PlayStation 5’te oyuncularla buluşacak oyunun 2021’de yayınlanması planlanıyordu. PlayStation Studios başkanı Hermen Hulst, gecikmeyi resmi PlayStation blogunda yayınlanan bir yazıyla doğruladı.

Yazıda oyunun çıkışının Santa Monica stüdyosunun herkesin oynamak istediği muhteşem God of War’u hazırlaması için ertelendiğini belirtti. God of War’un yeni versiyonu için çalışmaların başladığı da Sony’nin açıklamaları arasında yer alıyor.

God of War’un ertelenmesi, akıllara Sony’nin diğer büyük bütçeli tek kişilik oyunu Horizon Forbidden West’i getirdi. Hulst, bu oyunun 2021’in sonlarında yayınlanmasını planladıklarını belirtse de, kesin bir çıkış tarihi verilmedi. Sony yöneticisi, her iki oyunun hazırlık sürecinin de performans ve yeteneğe erişim sürecindeki sıkıntılardan etkilendiğini belirtti.

Yeni God of War oyununun çıkışının ertelenmesi ve yeni Horizon için net bir tarihin verilmemesi, PlayStation sahipleri için biraz hayal kırıklığı yaratmış olabilir. Ancak Hermen Hulst, stüdyolarda sıkışıklık yaşanmamasına önem verdiklerine dikkat çekti ve oyunların kalitesinden taviz veremeyeceklerinin altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER