Teknoloji

Gmail’in yeni özellikleriyle toplantı oluşturmak ve zamanı belirlemek kolaylaşıyor

gmail android

Yüz yüze veya çevrimiçi gerçekleşmesi farketmeksizin, e-posta aracılığıyla bir toplantı ayarlamak zahmetli bir iş olabiliyor. Uygun zamanı bulmak için birkaç e-posta göndermek, almak ve üçüncü taraf sistemlerden yararlanmak gerekebiliyor. Google, Gmail’e bu işi kolaylaştıracak bir sistem ekleyerek soruna çözüm getirmeyi hedefliyor.

Kullanıcılar artık yeni bir e-posta yazarken alttaki araç çubuğunda üç nokta ikonunun solunda bir takvim ikonu görecek. Bu ikona tıklatıldığında kullanıcıların karşısına “Uygun olduğunuz zamanları önerin” ve “Etkinlik oluşturun” şeklinde iki seçenek çıkacak.

Söz konusu seçeneklerden ilki, asıl yenilik olarak tanımlanabilir. Bu seçenek kullanıcıların buluşmaya uygun oldukları zamanları seçmelerini ve paylaşmalarını mümkün kılıyor. Araç çubuğunda bu seçenek tıklatıldığında Google e-posta taslağını kapatmadan ekranın sağ tarafında takvimi açıyor. Kullanıcılar kendileri için uygun zamanları seçerek bunları e-postaya ekleyebiliyor. Karşı taraf da kendisine uyan zamanı e-posta üzerinden işaretliyor ve ardından iki tarafa da bir takvim daveti gidiyor.

gmail

Etkinlik oluşturma seçeneği ise küçük ama önemli bir organizasyonel değişiklik olarak tanımlanabilir. Google söz konusu özelliği daha önce üç nokta ikonunun menüsünde sunuyordu. Ancak artık ana araç çubuğunda da bu özelliğe ulaşmak mümkün olacak. E-posta yazarken etkinlik oluştururken alıcının bilgileri otomatik olarak doldurulacak ve e-postada bir etkinlik özetini bulmak mümkün olacak.

Gmail kullanıcıları yeni özelliklerle ne zaman buluşacak?

Google bu özelliği Rapid Release kullanıcılarına önümüzdeki iki hafta içinde ulaştıracak. Diğer Gmail kullanıcıları ise ağustos ayının ilk yarısı itibarıyla faydalanmaya başlayacak. “Uygun olduğunuz zamanları önerin” seçeneğinin sadece birincil takvimdeki seçenekleri gösterdiğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER