Teknoloji

Gmail mavi tik ile e-postaların gerçekliğini anlamaya yardımcı olacak

gmail

Google, Gmail kullanıcılarının bir e-postanın göndericisinin gerçek mi yoksa sahtekar mı olduğunu anlamaya yardım edecek bir özelliği dağıtıma çıkardı. Artık kimliği doğrulanmış bir şirketten e-posta aldığınızda gönderici adının yanında bir mavi tik işareti göreceksiniz.

Tik güncellemesi, Google’ın Mesaj Tanımlaması İçin Marka Göstergeleri (BIMI) teknolojisinin en yeni uygulaması olma özelliğini taşıyor. Şirket, BIMI teknolojisini 2020’de test etmeye başlamıştı. Bu doğrultuda ilk olarak BIMI’a kaydolan şirketlerin logoları e-postalarına eklenmişti. Mavi tik ise göndericinin meşruiyeti için daha bariz bir gösterge olacak gibi görünüyor.

Mavi tikin üstüne dokunulduğunda veya fare imleci bu tikin üstüne götürüldüğünde kullanıcıların karşısına bir mesaj çıkacak. Bu mesajda şu ifadeler yer alıyor: “Bu e-postanın göndericisi, [alan adı] ve profil resmindeki logonun sahibi olduğunu doğrulamıştır”. Söz konusu mesajda kullanıcıları daha fazla bilgi alabilecekleri bir sayfaya yönlendirecek bir bağlantı da bulunuyor.

Gmail mavi tik işaretine itibarını geri veriyor

Gmail’in mavi tik işaretine kaybettiği güvenilirliği ve itibarı geri verdiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Twitter’dakinin aksine, Google’ın e-posta servisindeki mavi tikler bir markanın veya şirketin gerçek olduğunu anlamaya yardım ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER