Teknoloji

Gmail kullanıcıları sağ tıklatmayla çok daha fazla şey yapabilecek

gmail

Google sonunda Gmail‘i masaüstünde kullananların yoğun şekilde şikayetçi oldukları konulardan birine neşter vurdu. Sağ tıklatma menüsünü elden geçiren şirket, Gmail kullanıcılarına işlerine yarayacak çok daha fazla seçenek sunuyor.

Söz konusu değişiklikler, e-posta servisinin kullanıcılarına kademeli olarak dağıtılacak. Şimdiye kadar kullanıcılar Gmail’in gelen kutusunda bir e-postanın üstünde sağ tıklattıklarında karşılarına sadece e-postayı bir sekmeye taşıma, silme, arşivleme veya okunmuş ya da okunmamış olarak işaretleme seçeneklerini görebiliyordu. Ancak yeni dönemle birlikte sağ tıklatma menüsünde yanıtlama, yönlendirme, sessize alma, taşıma gibi çok daha fazla seçenek yer alacak.

Google, Gmail üstünde yaptığı değişikliklerin dağıtım takvimini de açıkladı. İlk olarak Hızlı Çıkış kapsamındaki G Suite kullanıcıları bu yeni seçenekleri görebilecek. 22 Şubat itibarıyla sıra Planlanmış Çıkış kapsamındaki G Suite kullanıcılarına gelecek. Gmail’in ücretsiz, bireysel kullanıcılarının da yeni seçeneklere kısa süre içinde erişebilir hâle gelmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER