Teknoloji

Gmail iPad uygulamasına gelişmiş çoklu görev desteği

gmail ipad

Gmail kullanıcıları hem iPhone hem de iPad uygulamalarında oldukça kullanışlı ve tatmin edici bir deneyim yaşıyor. Ancak popüler e-posta servisinin iPad uygulamasında uzun süredir belirgin bir özelliğin eksikliği çekiliyordu. Kullanıcıların Gmail uygulamasını diğer uygulamalarla birlikte gelişmiş çoklu görev özelliklerinden yararlanarak kullanması mümkün değildi.

Artık Apple’ın iPad’lerde sunduğu Split View (Bölünmüş Ekran) özelliğinden yararlanarak Gmail ve diğer uygulamalar bir arada kullanılabilecek. Google, iPad sahiplerinin çok uzun süredir beklediği bu desteği sonunda kullanıcılarla buluşturuyor.

Bu özellikten yararlanabilmek için kullanıcıların Ayarlar içindeki “Ana Ekran ve Dock” sekmesine gitmesi ve bu sekmede de “Çoklu Görev” bölümüne doğru ilerlemesi gerekiyor. Burada da “Birden Fazla Uygulamaya İzin Ver” seçeneğinin aktif olması gereksinimler arasında bulunuyor. Böylelikle birden fazla uygulama arasında rahatlıkla geçiş yapılabiliyor.

Çoklu görev aktif hâle getirildikten sonra Gmail iPad uygulamasını bölünmüş görünümde hızlıca başlatmak ve bu uygulamaya kolaylıkla geçiş yapmak mümkün hâle geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER