Teknoloji

Gmail iPad uygulamasına yıllar sonra Split View desteği

gmail ipad split view

Gmail iPad uygulamasına güncelleme ile birlikte uzun zamandır beklenen bölünmüş pencere görünümlü çoklu görev özelliği geldi. Böylece e-postaları kontrol etmek veya yeni e-posta göndermek için ekranın tümünü kullanmak zorunda kalmayacaksınız.

Google, bu özelliğin bölünmüş pencere görünümlü çoklu görevi, diğer bir deyişle split-view özelliğini destekleyen diğer iOS uygulamalarıyla çalışabildiğini söylüyor. Bundan böyle dock’u görüntülemek için ekranın alt kenarından yukarı kaydırmak, daha sonra başka bir uygulama ikonuna basılı tutmak, daha sonra onu ekranın sağ veya sol kenarına sürükleyip orada pencereyi Split View görünümünde açmak gerekmeyecek.

Apple bölünmüş ekran özelliğini 2015’te iOS 9 ile birlikte getirmişti. Ne var ki, teknoloji şirketleri bu özelliği desteklemek için epey yavaş davranıyor. Spotify ve Adobe Lightroom gibi popüler iPad uygulamalarına ancak geçen yıl gelmişti. Google 2015 yılında Chrome ile bölünmüş pencere görünümünü desteklemeye başlamıştı. 2016’da ise Split View Dokümanlar, Hesap Tabloları, Slaytlar ve YouTube uygulamalarına gelmişti. Gariptir ki, en çok kullanılan e-posta uygulamalarından biri bu özelliği ancak beş yıl sonra kazanabildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER