Teknoloji

Gmail’i iOS 14’ün varsayılan e-posta uygulaması yapabilirsiniz

gmail ios

Google, Gmail iOS uygulaması için resmi bir güncelleme çıkardı. Bu güncelleme ile birlikte iOS 14 cihazları için bu uygulamayı saptanmış e-posta uygulaması olarak belirlemek mümkün oluyor.

Geçen hafta Apple tarafından yayınlanan iOS 14 ile birlikte kullanıcılara önemli bir yenilik sunmuştu. Apple’ın mobil işletim sisteminin en son versiyonuyla çalışan iPhone ve iPad cihazları için üçüncü taraf e-posta uygulamaları varsayılan olarak belirlenebiliyor. Ancak bu desteği sunmak için son karar ve inisiyatif uygulama geliştiricilerinde bulunuyor. Uygulamalarına bu desteği eklemeleri gerekiyor. En son Gmail güncellemesi de bu desteği getiriyor.

En son güncellemeyi yükledikten sonra iOS’te Ayarlar’a gidin. Menüden “Gmail”i seçin. Yeni eklenen “Saptanmış E-Posta Uygulaması” menüsünü bulun. Google, Gmail uygulamasının da güncelleme sonrasında ilk kez açıldığında bu işlem için gerekli yönergeleri kullanıcılara sunacağını söylüyor.

Gmail

Önemle belirtmek gerekir ki iOS içinde, yeniden başlatma sonrasında üçüncü taraf e-posta veya internet tarayıcısı uygulamalarını otomatik olarak Apple’ın varsayılan Mail ve Safari uygulamalarına geri döndüren bir hata bulundu. Apple, bu sorun hakkında henüz bir bilgilendirme yapmadı, ne zaman çözüleceği hakkında da henüz konuşmadı.

Google, Apple’ın varsayılan uygulamalar için sunduğu yeni seçeneklere uyum sağlamış oldu. Apple’ın işletim sistemi için final sürümü yayınlamasının hemen öncesinde de iOS 14’te Chrome’un varsayılan internet tarayıcısı olarak ayarlanması için gerekli destek eklenmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER