Teknoloji

Gmail’ın kenar paneli diğer G Suite uygulamalarına geliyor

google

googleYeniden tasarlanmış Gmail‘ın birçok akıllı numarası bulunuyor. Ancak bunların hiçbirisi kenar paneli kadar üretkenliği artırmaya önemli ölçüde yardımcı olmuyor. Bu özellik sayesinde Görevler veya Takvim gibi Google uygulamalarını kenar çubuğu üzerinden hızlıca açmak mümkün hâle geliyor. Böylelike yapılacaklar listesini düzenlemeniz veya bir randevu kaydını takviminize eklemeniz için gelen kutunuzdan ayrılmanıza gerek kalmıyor.

Gmail kullanıcıları arasında oldukça popüler olan bu özelliği Google, şimdi daha fazla kullanıcıya açıyor. Şirket kenar panelini diğer G Suite uygulamalarına getireceğini açıkladı. Böylelikle Google Takvim, Keep, Görevler gibi uygulamaları Dokümanlar, Hesap Tabloları, Slaytlar veya Çizimler gibi uygulamalardan da açabilirsiniz. Aynı zamanda Takvim içinden de Keep ve Görevler uygulamalarına erişilebiliyor.

google takvim kenar paneli

Eğer kenar paneli sevmiyor ya da bir Google uygulamasını fazla kalabalıklaştırdığını düşünüyorsanız, bunu küçülterek yolunuza çıkmasının önüne geçebilirsiniz. Bu özellikler Google‘ın hızlı sürüm takvimi içinde olan test kullanıcılarına hemen sunulmaya başlanırken, G Suite kullanıcılarının tümüne de önümüzdeki iki hafta içinde gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER