Teknoloji

Google, Gmail kullanıcılarından belli işlemler için ekstra doğrulama isteyecek

gmail android

Gmail kullanıcılarından yönlendirme adresi eklemek veya filtre düzenlemek için ekstra doğrulama isteyecek. Google konuyla ilgili açıklamayı bir blog paylaşımıyla yaptı. Bu ekstra önlem sayesinde kötü niyetli kişilerin e-posta adresine sızarak filtreleri düzenlemesi veya gelen e-postaları kullanıcıların haberi olmadan başka bir adrese yönlendirmesi engellenebilecek.

Google’ın paylaşımında ekstra bir güvenlik önlemi alınmasını gerektiren bazı örnek senaryolar şu şekilde sıralanıyor:

  • Filtreler: yeni bir filtre oluşturma, mevcut bir filtreyi düzenleme veya filtreleri içe aktarma
  • Yönlendirme: Yönlendirme ve POP/IMAP ayarlarından yeni bir yönlendirme adresi ekleme
  • IMAP erişimi: Ayarlardan IMAP erişim durumunu etkinleştirme. (Workspace yöneticileri bu ayarın son kullanıcılar tarafından görülüp görülmeyeceğini kontrol edebiliyor)

Gmail kullanıcıları doğrulama yapamazlarsa “kritik güvenlik uyarısı” alacak

Bu ayarları değiştirmeye çalışırsanız ve Google, işlemi “riskli” bulursa, değişikliği gerçekten yapmaya çalışan kişinin siz olduğunuzu doğrulamanızı isteyecek. Bu sorgulama başarısız olursa veya tamamlanmazsa, kullanıcılar bir şeylerin ters gittiğini bilmenlerine yardımcı olacak bir “kritik güvenlik uyarısı” alacak.

Ek koruma, tüm Google Workspace müşterileri ve kişisel Google hesabına sahip Gmail kullanıcıları için geçerli olacak. Ancak Google, “bu özelliğin yalnızca Google’ı kimlik sağlayıcısı olarak kullanan kullanıcıları ve Google ürünleri içinde gerçekleştirilen işlemleri desteklediğini” belirtiyor. Google, geçen yıl “Google Workspace hesabınızda gerçekleştirilen hassas işlemler” için benzer bir doğrulama istemi sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER