Teknoloji

Gmail için çalışanların işlerini kolaylaştıracak yeni arayüz değişiklikleri geliyor

gmail

Google; Google Chat, Meet ve Spaces’ın entegre edilme şeklini değiştiren Gmail hizmetinin yeni düzeninin şubat ayından itibaren denenebileceğini duyurdu. Bu görünüm nisan ayında varsayılan hâline gelecek ve 2022’nin ikinci çeyreğinin sonunda tek seçenek olacak.

Söz konusu görünüm, Google’ın iş odaklı Workspace paketinin bir parçası olan diğer mesajlaşma araçlarının artık e-postalarınızın yanında yüzen küçük pencerelerden ibaret olmamasını sağlıyor. Bunların her biri Gmail’de, sol taraftaki büyük düğmelerle erişilebilen kendi ekranlarına sahip oluyor.

Google buna entegre görünüm adını veriyor. Eğer siz veya işvereniniz bir Workspace müşterisiyse, yakında alışılmış hâline gelecektir. 8 Şubat’tan itibaren Google, bu yeni düzeni test etmeye başlayabileceğinizi söylüyor. Nisan ayına kadar, kaydolmayan herkes de yeni düzene geçecek, ancak ayarlar üzerinden eski düzene geri dönebilecek. Bu seçenek ikinci çeyreğin sonunda ortadan kalkacak. Google’a göre bu, yeni düzen “Gmail için standart deneyim” haline geldiğinde gerçekleşecek.

gmail

Yeni görünümde sohbetleri ve toplantıları yönetmek, mevcut Gmail düzenine göre biraz kafa karıştırıcı olsa da, hepsi tek bir ekranda gerçekleşir. Bu da veri yoğunluğunu seviyorsanız hoşunuza gidecektir. Ancak her seferinde tek bir şeye odaklanmak isteyenler için, yeni arayüz, Google’ın şimdiye kadar gösterdiği şeylere dayanarak, her zaman ekranda bulunmadan diğer araçlara kolay erişim sağlayacak gibi görünüyor.

Ayrıca şirket, diğer araçların dikkatinizi çekmesi gerekip gerekmediğini size bildirmek için bildirim balonları olacağını söylüyor. Bu, örneğin e-postalarınızın solunda veya sağında aktif olan tüm Sohbetlerinizin bir listesinin bulunmasından daha az dikkat dağıtıcı olabilir.

gmail

Google, işle ilgili tüm ürünlerini birbirine derinlemesine entegre etmek istediğini gösteriyor. Bu düzen, Gmail’den ayrılmadan bir e-tabloya geçiş yapmanızı sağlayan Spaces gibi araçlarla bize bunun nasıl görünebileceğine dair bir fikir veriyor. Google’ın yeni görünümü açıklarken belirttiği gibi, sekmeler arasında geçiş yapmak veya yeni bir pencere açmak zorunda kalmadan gelen kutunuz, önemli konuşmalar arasında kolayca geçiş yapabilir ve toplantılara katılabilirsiniz. Aslında bu, çoğunlukla zaten yapabiliyormuşsunuz gibi görünse de, muhtemelen her şeyin biraz üst üste geldiğini iddia etmek yanlış olmayacaktır. Google’ın yeni düzenin ekran görüntüleri, yeni arayüzün her şeyin daha fazla bir araya getirilmiş bir hâli getireceğini gösteriyor. Ayrıca yeni görünüm sayesinde hizmetler birbirine daha da entegre olacak. Örneğin, Gmail’in arama işlevi, şirkete göre önümüzdeki aylarda Chat mesajlarını da açabilecek.

Google, entegre görünümün Google Workspace Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Plus, Frontline, Nonprofit, G Suite Basic veya Business hesabı olan kişilere geleceğini söylüyor. Şu anda Workspace Essentials müşterilerinin kullanımına sunulmayacak. The Verge tarafından verilen bilgiye göre bir Google temsilcisi, bu düzenin normal, ödeme yapmayan Gmail müşterilerine gelip gelmeyeceği sorulduğunda, bunun yalnızca yukarıda listelenen hesap türleri için geçerli olacağını belirtti.

İLGİLİ HABERLER