Manşetler

Gmail Android ve iOS kullanıcıları yeni tasarımla buluşuyor

gmail android ios material theme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Gmail Android ve iOS uygulamalarının yeni tasarımını bugün itibarıyla kullanıcılara dağıtmaya başladı. Geçen yıl nisan ayından beri web versiyonunda kullanımda olan “Material Theme” görünümü şimdi mobil uygulamalara taşınıyor. Uygulama telefonunuza geldiğinde, tepede kırmızı renkli kalın çubuğun kalktığını, daha sadece ve ferah bir görünüme kavuştuğunuzu fark edeceksiniz.

Yeni tasarımda Google, bir kez daha özelleştirilmiş Google Sans yazı tipini kullanıyor. Özellikle kenar çubuğunda bu kullanımı fark edeceksiniz. Aynı zamanda hesap değiştiricisinin sağ tarafta üste doğru alındığını ve arama çubuğuyla entegre edildiğini göreceksiniz. Bu aram açubuğu artık Gmail’ın ana navigasyon aracı oluyor. Hem hamburger görünümlü menüyü hem de hesap değiştiricisini barındırıyor. Yüzen Aksiyon Düğmesi ise ekranın sağ alt köşesinde kalmayı sürdürüyor.

Yeni tasarım birtakım yeni özellikleri de içeriyor. Bunların arasında gelen kutusundaki e-postaların görünümü için farklı seçenekler; varsayılan, rahat ve kompakt yer alıyor. Varsayılan görünümde boşluklar göze çarpıyor, ek boşluklar ve küçük düğmeler sayesinde iletilerdeki eklere de kolaylıkla erişebiliyorsunuz. Rahat görünüm Gmail uygulamasının mevcut hâline benziyor. Kompakt ise her şeyi biraz daha sıkıştırıyor, gönderen resimlerini işaret kutucuklarına dönüştürüyor.

Eğer çok yakında kapanacak olan Inbox‘ın hayranıysanız, burada kaybınızın acısını hafifletecek çok fazla özellik yok gibi görünüyor. Her ne kadar yeni Gmail ekleri öne çıkarsa da, Inbox’ınkinin yerine geleneksel Gmail gruplandırmasını tercih ediyor. Aynı zamanda Google Görevler ile entegre edilmiş değil.

Google, yeni tasarımın kademeli olarak sunulacağını, bugünden itibaren Android’e geleceğini, ilerleyen haftalarda da iOS’e sunulacağını kaydetti.

İLGİLİ HABERLER