Teknoloji

Gmail aktif kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor

gmail eklentileri

Google‘ın e-posta servisi Gmail, dünyanın en çok tercih edilen e-posta servisleri arasında yer alıyor. Gmail’in Twitter hesabı aracılığıyla yapılan bir paylaşım, servisin kullanıcı sayısının geldiği noktayı gösteriyor.

Söz konusu paylaşıma göre, Gmail’in aktif kullanıcı sayısı 1.5 milyara ulaşmış durumda. Google bundan 34 ay önce, yani 2016’nın şubat ayında servisin kullanıcı sayısının 1 milyara ulaştığını duyurmuştu. Bu da yaklaşık 3 yıllık bir sürede yüzde 33 oranında bir artış kaydedildiği anlamına geliyor.

Mevcut verilere göre, yeryüzünde 7.53 milyar insan yaşıyor. Bu da her 5 insandan 1’inin e-posta servisinde hesabı olduğu şeklinde bir sonuca ulaşmayı mümkün kılıyor. Ancak pek çok kişinin birden fazla hesabı olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Gmail için beta dönemi 5 yıl sürmüştü

2004’ün nisan ayında beta etiketiyle yola çıkan Gmail, beta macerasına oldukça uzun bir süre devam etmiş ve Temmuz 2009 itibarıyla nihayete ermişti. 2012 itibarıyla servisin aktif kullanıcı sayısı 425 milyonken, 2015’te bu sayı 900 milyona çıkmıştı. Söz konusu 900 milyon kullanıcının yüzde 75’lik kısmı servise mobil cihazlar üzerinden de erişiyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER