Manşetler

GM 8 Android One tanıtıldı: 18:9 görüntü oranlı 5.7 inç ekran, Snapdragon 435 işlemci

gm 8 android oneGeneral Mobile, Google’ın Android One projesi kapsamında hazırladığı en yeni telefon olan GM 8 Android One’ı tanıttı. Kullanıcılara “güncel ve güvenli” bir Android deneyimi vadeden Android One programının en yeni telefonu olan GM 8, tıpkı selefleri gibi, Google’ın sunduğu avantajlarla geliyor.

GM 8, günümüzde akıllı telefon pazarındaki trendlere bağlı kalarak 18:9 görüntü oranına sahip bir ekran taşıyor. 5.7 inç büyüklüğündeki ekran, 1440 x 720 piksel HD+ çözünürlük sunuyor. Bu ekranı 2.5D kavisli Corning Gorilla Glass Cam kaplıyor.

Akıllı telefonun kalbinde 1.4 GHz, sekiz çekirdekli 64-bit Qualcomm Snapdragon 435 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine eşlik edecek kurulum konusunda ise potansiyel kullanıcılara iki seçenek sunuluyor. Bunlardan birinde 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı, diğerinde ise 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Her iki modelde de microSD kart ile 128 GB daha ek alana ulaşılabiliyor. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3075 mAh kapasiteli pil sağlıyor. Parmak izi tarayıcısı da bulunan telefonda dahili FM radyonun da olduğunu belirtmekte fayda var.

GM 8’in hem önünde hem de arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alıyor. Her iki kameraya da flaş eşlik ediyor. Arka kamerada otomatik odaklama özelliği de bulunuyor. Telefon hem ön hem de arka kamerasıyla “portre modu”nda çekim yapabiliyor.

General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, GM 8’in de, diğer telefonları gibi, kullanıcı beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirildiğini söyledi. Yaman, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin ilk üç akıllı telefon markasından biri olarak başarı çıtamızı her yeni modelde yükseltiyoruz. ‘GM 8 Android One’ bu yılın ilk modeli olarak üstün özellikleriyle son derece iddialı. Özellikle son yıllarda öne çıkan selfie trendine uyumlu şekilde 13 megapiksel flaşlı ön kamerayla donatılan ‘GM 8 Android One’ modelimiz, kendi segmentinde, en güncel işletim sistemi olan Android 8.0 Oreo yüklü şekilde tüketiciyle buluşarak fark yaratıyor. Ayrıca telefonda dahili olarak sunulan ‘Google Fotoğraflar’ uygulaması da sınırsız sayıda fotoğraf ve videoyu yüksek kalitede, ücretsiz ve güvenli bir şekilde saklama imkânı tanıyor. ‘GM 8 Android One’ ile başarı hikayemizi sadece Türkiye’de değil, faaliyette bulunduğumuz 32 ülkede de sürdürmeyi hedefliyoruz.”

GM 8 Android One 999 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor

GM 8 Android One’ın 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanına sahip modeli 999 TL karşılığında satılıyor. 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı isteyenlerin ise 1099 TL ödemesi gerekiyor. Akıllı telefon mobil operatörler, zincir teknoloji mağazaları veya General Mobile’ın internet sitesi üzerinden satın alınabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER