Manşetler

Video: General Mobile GM 8 Android One Kutusundan Çıkıyor

General Mobile Android One telefonlarına bu ayın başında bir yenisini daha ekledi. General Mobile GM 8 Android One, 999 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla bir süredir piyasada bulunuyor. Test merkezimize nihayet teşrif eden bu Android One telefonunun kutusunu birlikte açıyor, ilk turu da birlikte atıyoruz.

General Mobile GM 8, günümüzün akıllı telefonlarında gördüğümüz birçok tasarım unsurunu barındırıyor. Büyük ekran, yuvarlatılmış köşeler, ince sayılabilecek bir profil, yekpare metal gövde gibi unsurları bu telefonda görüyoruz. 5.7 inç ekran, 18:9 görüntü oranına sahip ve ön yüzde büyük bir alan kaplıyor. GM 6’da ekranın altında parmak izi okuyucusu bulunuyordu. Ancak GM 8’de önde fazla yer olmadığı için, General Mobile parmak izi okuyucusunu arkaya, 13 megapiksel kameranın hemen altına taşımış.

GM 8 tek elle rahat bir şekilde kavranılıp kullanılabilen bir akıllı telefon. Aynı zamanda sağlamlık hissini fazlasıyla veriyor. Kurulum işlemi 2 dakika gibi kısa sürede tamamlanıyor. Eğer parmak izini de başlangıçta eklemeye karar verirseniz, buna 1 dakika daha ekleyin. Android 8.0 Oreo ile yüklü gelen bu telefonda Google’ın sunduğu deneyim ön plana çıkıyor. Google’ın Android uygulamaları yüklü geliyor. Bazıları da ilk kurulum tamamlandıktan hemen sonra, otomatik olarak yükleniyor. General Mobile ise StoreOID ve GM Asistan gibi uygulamaları eklemekle yetinmiş.

Kutudan çıkanlara baktığımızda ise, bir plastik kılıfın olduğunu görüyoruz. Böylelikle General Mobile, kılıf isteyenleri ek masraftan kurtarıyor. Bu telefon da microUSB portuna sahip, dolayısıyla kutudan microUSB uçlu bir USB kablosu çıkıyor. GM Turbo Charge destekli şarj adaptörü ve Dolby Audio ile güçlendirilmiş kulaklıklar, kendine özel kılıfta geliyor. Detaylı incelemede kulaklığın performansına da ayrıca bakacağız.

Şimdi sizi General Mobile GM 8’in kutu açılımı videosuyla başbaşa bırakalım. Detaylı GM 8 incelemesi de çok yakında gelecek. İyi seyirler!

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER