Manşetler

GM 5 Plus Nougat güncellemesini beklendiği gibi almaya başladı

gm 5 plus nougat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gm 5 plus nougatGM 5 Plus Nougat güncellemesinin çıkışı için eylül ayı sonu işaret edilmişti. Beklenen zamanlar geldi ve General Mobile da sözünde durarak, güncelleme işleminin başladığını duyurdu.

General Mobile’ın Twitter hesabından geçilen bilgiye göre, General Mobile GM 5 Plus Nougat güncellemesinin dağıtımına başlandı. Güncelleme, 29 Eylül akşamına kadar Google tarafından kademeli olarak dağıtılacak.

Güncelleme GM 5 Plus’ınıza geldiğinde alacağınız bir bildirimle bu olaydan haberdar edileceksiniz. Eğer isterseniz Ayarlar > Telefon hakkında > Sistem güncellemeleri yolunu takip ederek Android 7.0 Nougat güncellemesinin gelip gelmediğini sorgulayabilirsiniz. Eğer güncelleme henüz gelmemişse, biraz daha sabretmeniz gerekiyor.

GM 5 Plus Nougat ile hangi yenilikleri alıyor?

Bir Android One telefonu olan GM 5 Plus’ta saf Android deneyimi sunuluyor. Bu nedenle Android 7.0 ile birlikte gelen işlevsel değişiklikler bu telefonu da bizzat ilgilendiriyor.

Android 7.0 Nougat ile birlikte sunulan yeniliklere baktığımızda, en başta gelen yeniliğin Çoklu Pencere desteği olduğunu görüyoruz. Bundan böyle Nougat yüklü cihaz kullananlar, çoklu görev ekranında yer alan uygulama kartları içinde, üstünde çoklu pencere ikonu taşıyanları aynı ekranda kullanma şansına sahip oluyor. Böylelikle bir yandan mesajlara göz atarken bir yandan da internette bir şeylere bakmak mümkün oluyor. GM 5 Plus’ın 5.5 inç Full HD ekranı bu özelliğin verimli şekilde kullanılmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda açık olan son iki uygulama arasına kare şekilli çoklu görev ikonuna tıklatarak gidip gelme imkanı da Android 7.0 sürümü ile birlikte gelen bir başka çoklu görev özelliği olarak dikkat çekiyor.

Bu önemli desteğin dışında yeni sürümle birlikte sağlık bilgilerini acil durumlar için bir önlem olarak kilit ekranına ekleme özelliği de geliyor. Söz konusu özellik geçen yıllarda iPhone’a da gelmişti. Bildirimler tarafında kontrol araçları sıklaştırılıyor, bildirimlerin rahatsız etmesinin önüne geçecek birtakım yeni kontroller de getiriliyor. Ayarlar uygulaması da Nougat ile birlikte düzenlemeden geçiyor. Bundan böyle her temel ayar grubunun altında açıklama niteliğinde bilgiler yer alıyor. Ayrıca sol kenardan sürükleyerek açılan menü çubuğu da istediğiniz ayara herhangi bir sayfadayken rahatlıkla erişmenizi sağlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: General Mobile GM 5 Plus İncelemesi

General Mobile ile Google arasındaki sıkı işbirliği sonucunda üretilen ikinci Android One telefonu olan GM 5 Plus, Türkiye’de Nougat deneyimini yaşatan ikinci telefon oluyor. Hatırlarsanız, yine bir General Mobile telefonu olan General Mobile 4G de Google ile yakın işbirliği sonucunda üretilmiş, bu telefon hem Android N Ön İzleme sürümünü destekleyen hem de 7.0 Nougat güncellemesini alan ilk Nexus dışı Android cihazı olmuştu.

İLGİLİ HABERLER