Teknoloji

General Mobile GM 5 Plus Android 7.0 Nougat güncellemesini ne zaman alacak? (güncellendi)

general mobile gm 5 plus

general mobile gm 5 plusAndroid 7.0 Nougat sürümü Google tarafından Nexus cihazlarına ve General Mobile 4G Android One telefonuna dağıtılmaya başlandı. General Mobile’dan gelen açıklamaya göre, General Mobile 4G kullanıcıları Nougat güncellemesini 1 Eylül 2016 tarihine kadar almış olacak. Google, güncellemeyi tüm kullanıcılara kademeli olarak sunuyor.

General Mobile 4G, geçtiğimiz mart ayında çıkan Android N Ön İzleme sürümünün Nexus cihazları dışında yüklenebildiği ilk Nexus dışı cihaz olarak dikkat çekmişti. Böylelikle Türkiye’deki meraklı kullanıcılar da daha sonra Nougat adını alan Android 7.0’ın özelliklerini hemen deneyimleme şansı elde etmişti.

Tabii ki, birçok kullanıcı General Mobile’ın bu yılki amiral gemisi telefonu GM 5 Plus’ı merak ediyor. General Mobile GM 5 Plus Android 7.0 Nougat güncellemesi için henüz net bir tarih verilmedi. General Mobile, geçtiği bilgi notunda 2016 model Android One telefonu için Android 7.0 güncellemesinin çok yakında geleceğini belirtiyor.

Güncelleme (28 Ağustos 2016): General Mobile, Twitter hesabı üzerinden geçtiği bilgilendirmeyle General Mobile GM 5 Plus Android 7.0 Nougat güncellemesinin eylül ayı sonunda dağıtılmaya başlanacağını duyurdu.

Tahmin ediyoruz ki, söz konusu güncellemenin GM 5 Plus kullanıcılarına ulaşması çok uzun sürmeyecektir. Google daha önce Android One telefonlarına yeni sürümleri öncelikli olarak ulaştırma sözü vermişti. 4G modeline Marshmallow’un gelişi sırasında bu taahhüt yerine getirilmişti. Aynısı GM 5 Plus için de geçerli olacaktır. Zaten General Mobile da bu popüler telefonunun 7.0 sürümüne vakit kaybetmeden geçeceğini dile getirmişti.

Android 7.0 güncellemesi, Android N Ön İzleme sürümünün yüklenebildiği her cihaza gelmiyor. Örneğin, güncellenecek cihazlar listesini açıklayan Sony, Xperia Z3’ü Nougat’a güncellenecek cihazların dışında bırakmıştı. Halbuki Japon şirket, Xperia Z3’e Android N Ön İzleme Sürümünün yüklenmesine izin vermişti.

Android 7.0 Nougat ile birlikte bölünmüş ekranda iki uygulamayı aynı anda çalıştırma, iki pencerenin ekran büyüklüklerini ayarlama, daha işlevsel bildirimler, yenilenen ve daha bilgilendirici seçeneklerle güncellene ayarlar uygulaması, hızlı ayarları özelleştirme, acil durum bilgisi ekleme, ekran boyutu ayarlama, 109 adet yeni dil, tüm bildirimleri uygulamaya girmeden görüntüleme, bildirim uyarı ayarları gibi birçok yenilikle sunuluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Android 7.0 Nougat ile gelen 7 büyük yenilik

Android cihaz üreticilerinin önümüzdeki aylarda mevcut cihazları için en son sürümü sunmaya başlamaları, aynı zamanda da yeni çıkacak Nougat yüklü cihazlarla birlikte Google’ın bu en son mobil işletim sistemi sürümünün yaygınlığının artması bekleniyor.

General Mobile GM 5 Plus için Android 7.0 Nougat güncellemesinin yayınlanmasıyla birlikte bu haberimizi de güncelleyeceğiz.

İLGİLİ HABERLER