Manşetler

Gizemli Motorola telefonu şirketin Google ile gideceği yönü gösteriyor

Motorola’nın “X Phone” olarak anılan yeni akıllı telefonuna ait ipuçları bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Google’ın bir iştiraki hâline gelen üreticinin yıl içinde beklenen cihazının oldukça iddialı olduğu konuşuluyordu. Ancak eğer bu “X Phone” Vietnamlı teknoloji sitesi Tihn te.vn’in sızdırdığı cihaz ise, o zaman etkileyici olmaktan biraz uzak gibi görünüyor.

motorola-sizinti-130313

Tinh te’nin incelemesini yayınladığı Motorola markalı akıllı telefon 720p çözünürlüklü AMOLED ekran içeriyor. Her ne kadar bu cihazın gerçek bir ürün mü, yoksa prototip mi olduğu bilinmese de, Motorola’nın sert köşeli tasarımlardan vazgeçeceği yönünde işaretler alıyoruz. Yumuşak hatlara sahip olan ve herhangi bir çıkarılabilir arka kapak barındırmayan bu telefonun arkasında hoparlör ızgarası görünüyor. Ekranın sol üst köşesinde yer alan Motorola logosunun da cihaza hoş bir hava kattığını söylemek gerek. Telefonda Android’in ham sürümü çalışıyor gibi görünüyor, ayrıca Motorola’nın standart saat bileşeni de dikkat çekiyor. Android’in sanal navigasyon tuşlarının kullanımına bağlı olarak ekranın altındaki çerçeve kalınlığı da bir hayli düşürülmüş.

Söz konusu cihaz üst sınıf bir cihaz olmaktan öte Motorola’nın 2013’te piyasaya sürebileceği herhangi bir orta sınıf cihaz gibi görünüyor. Ancak bunun ortaya çıkışı Motorola’nın nereye doğru gittiğini göstermesi açısından önemli. Bu arada Google’ın, satın aldığı Motorola ile yeni ürünler çıkarmaya başlamasından önce 18 ay gibi bir sürenin geçmesi gerekiyormuş. Yeni cihazları görmek için belirli bir süre daha olsa da, bu sızıntı sayesinde Motorola’nın aklında farklı fikirlerin olduğunu da görme fırsatı buluyoruz.

motorola-android-sizinti-130313

İlgili >> Tinh Te

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER