Teknoloji

Gigabyte Computex 2017’de yeni oyun dizüstü bilgisayarlarını sergiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
gigabyte computex 2017
Görsel: TechRadar

Gigabyte bundan yaklaşık bir ay önce ultra kompakt oyun dizüstü bilgisayarı Aero 15’i duyurarak herkesi biraz şaşırtmıştı. Ancak şirketin performansı iyileştirilmiş diğer oyun dizüstü bilgisayarlarını Computex 2017’de gördükten sonra, yeni dizüstü bilgisayarını tanıtmak için acele etmesi epey mantıklı geliyor.

P57’nin Computex 2017’de v7 versiyonunu tanıtan Gigabyte, aynı zamanda performans odaklı yepyeni bir oyun bilgisayarını, P56XT’yi de duyurdu. Muhafazakâr olarak nitelendirebileceğimiz, siyah plastik gövde tasarımına ve klavye kenarlarında açık turuncu süslemelere sahip olan bu dizüstü bilgisayarın performansa odaklandığı açık şekilde görülüyor.

Intel Core i7 işlemci, 8 GB Nvidia GTX 1070 GPU ve 32 GB’ye kadar DDR4 RAM barındıran bu dizüstü bilgisayarın performans konusunda beklentileri fazlasıyla karşılayacağını görüyoruz. Yeni P56XT ise süper hızlı M.2 PCIe bağlantılı SSD ve kapasite seçenekleri 2 TB’ye kadar çıkan opsiyonel ikincil HDD özelliği barındırıyor.

Bu dizüstü bilgisayarda Intel’in 40 Gb/s veri bağlantı hızı sunan, üstünden güç ve 4K içerik aktarımının mümkün olduğu Thunderbolt 3 portu da yer alıyor. P56XT’nin haziran ayı sonunda Avustralya, Almanya, Fransa, Tayvan, Birleşik Krallık ve ABD’de satışa sunulacağı belirtiliyor.

Öte yandan Gigabyte Sabre serisi oyun dizüstü bilgisayarlarını da gösterdi. İçinde Sabre 15, 17 ve biraz daha farklı olan Sabre Pro 15’i barındıran bu seri içindeki son üründe Sabre 15’in GTX 1050Ti GPU’su Nvidia GeForce GTX 1060 ile değiştiriliyor. Intel Core i7-770HQ CPU, M.2 PCIe SSD, DDR4 RAM ve 15.6 inç, Full HD, geniş renk gamına sahip IPS ekran aynı şekilde korunuyor.

Sabre Pro 15’in biraz daha değerli bir ürün olduğunu dıştan da göstermek isteyen Gigabyte, bu ürünün dışını, normal Sabre ürünlerinin plastik kaplamasından farklı olarak fırçalanmış siyah metal kaplamayla tamamlıyor. Sabre Pro 15’in haziran ayında, P56XT ile birlikte yurt dışında satışa çıkacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER