Teknoloji

Gigabyte Aorus 15P ile profesyonel e-sporcuları hedefliyor

gigabyte aorus 15p

Gigabyte, Aorus 15P adını taşıyan yeni dizüstü oyun bilgisayarını tanıttı. Profesyonel e-sporcular için tasarlanan dizüstü bilgisayar, yurt dışında 1599.99 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuldu.

Gigabyte’ın verdiği bilgiye göre, Aorus 15P’nin tasarımı için aralarında G2 Esports’un da bulunduğu e-spor ekiplerinden fikir alındı. Tartıda 2 kilogram çeken Aorus 15P, bir dizüstü oyun bilgisayarı için “hafif” olarak tanımlanabilir. Gigabyte, 22.86 milimetre kalınlığındaki kasanın dayanıklılığının bir dizi basınç testiyle sınandığını da vurguladı.

Gigabyte, yeni bilgisayarı için 8 saatlik bir pil ömrü vadediyor. Bunun bir oyun bilgisayarı için oldukça iyimser bir öngörü olduğu söylenebilir. RGB aydınlatmalı klavye gibi unsurların varlığı, bu sürenin biraz daha kısa olacağını düşündürüyor.

Aorus 15P’de 144Hz yenileme hızına sahip bir ekran mevcut. Intel Core i7-10750H işlemci taşıyan bilgisayarın bellek kapasitesi seçenekleri 32 GB’ye kadar uzanıyor. Kullanıcılar MaxQ tasarımlı GeForce RTX 2060 veya RTX 2070 ekran kartlarından birini tercih edebiliyor. Üç adet USB-A, bir adet USB-C, bir HDMI girişi, SD kart okuyucusu, kulaklık jakı, Ethernet portu ve şarj girişi de dizüstü bilgisayarın unsurları arasında bulunuyor.

Gigabyte Aorus 15P için Windforce Infinity adını verdiği soğutma sistemini kullanıyor. İki adet 12 voltluk fanın bulunduğu bu sistemde beş adet sıcaklık tahliye borusu ve çok sayıda havalandırma mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER