Teknoloji

Snap GIF platformu Gfycat’in fişini çekiyor

gfycat

Gfycat GIF platformu için yolun sonu geldi. Platformun internet sitesindeki uyarıda servisin 1 Eylül itibarıyla faaliyetlerini sonlandıracağı ve içeriklerin silinmesi ya da kaydedilmesi için bu tarihe kadar süre verileceği belirtiliyor. Bu noktada platformun sahibinin Snapchat‘in çatı şirketi Snap olduğunu belirtmekte fayda var.

Kapanma haberinin son birkaç aydır platformu kullanmaya çalışanlar için bir sürpriz olmadığını belirtmekte fayda var. Mayıs ayında çıkan bir haberde, Snap’in platformun güvenlik sertifikalarının sürelerinin dolmasına izin verdiği belirtilmişti. Bu da platformu internet kullanıcılarının büyük kısmı için erişilemez hâle getirmişti. Bunun öncesinde de platformda hâlâ çalışan biri olup olmadığına dair sorular gündeme gelmişti.

Reddit’te ise bazı yüklemelerin çalışmadığına ve destek ekibinin sorulara yanıt vermediğine dair iddialar aylardır konuşuluyor. Dolayısıyla kapanma kararının bir tür “malumun ilanı” olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

Gfycat yolun sonuna gelen ilk internet platformu değil

Gfycat fişi çekilen ilk internet platformu değil. Sonuncusu da olmayacak. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu tarzda başka haberler almak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER